TANKA KOSA nije problem ako znate ovih 8 trikova za VOLUMEN

0

Prirodno gusta kosa (da, ona sa fantastičnim volumenom) zapravo je stvar genetike, a s obzirom na to da upravo geni kontrolišu teksturu vaše kose, postoji malo toga što možete uraditi kako bi prirodno tanka i rijetka kosa dobila efekat punoće i gustine.

Iako je nemoguće da svaki uvojak postane gust, određeni trikovi koje preporučuju profesionalni frizeri ipak vam mogu pomoći da vaša kosa dobije nevjerovatni volumen.

Vodite računa o stepenovanju kose


Previše stepenovana kosa može dodatno učiniti da kosa izgleda još tanje i slabije nego što jeste. Od velike je važnosti da ona bude pravilno ošišana. Za tanku kosu idealno je stepenovanje tako što će gornji dio kose biti lakši u odnosu na donji dio, koji treba da bude “deblji” i gušći. Vrhovi kose trebaju biti ošišani ukoso, kako bi se stvorila iluzija gušće kose.

Izaberite odgovarajući šampon i regenerator za kosu


Birajte proizvode za volumen koji sadrže sastojke koji jačaju dlaku, dodaju volumen i kosu čine gušćom.

Ne zaboravite na šampon za suho pranje kose


Redovno upotrebljavajte ovaj šampon tako što ćete ga umasirati u korijen kose. Na taj način ćete ojačati korijen, a kosi dati nevjerovatan volumen i gustoću.

Nabavite viklere


Uvijte kosu na viklere, kako biste dobili volumen i predivne kovrdže koje su uvijek u modi. Najbolje od svega je što će, uz malu pomoć laka za kosu, ova frizura izgledati savršeno sve do sljedećeg pranja.

Losioni za jačanje kose


Ovi proizvodi sadrže polimere koji su zaslužni za dodavanje gustoće i jačanje teksture kose.

Sušite kosu na pravilan način


Sušenje kose u suprotnom smjeru od smjera rasta dlake kosi će dati volumen.

Zaboravite na serume i regeneratore koji se ne ispiru


Nakon feniranja na kosu nemojte nanositi bilo kakve serume ili regeneratore koji se ne ispiru, jer su oni preteški za tanku kosu te će je samo “spustiti”. Koristite puder za volumen koji će kosu, odmah nakon nanošenja, vizuelno povećati.

Natapirajte kosu


Najjednostavniji način za postizanje volumena jeste da dio po dio kose tapirate češljom te nanesete lak za kosu. Nakon toga kosu nježno spustite prema dole i lagano je oblikujte četkom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info