7 grešaka stajlinga zbog kojih izgledate daleko starije

0

Želite da svi nagađaju koliko godina imate, čak i kada ste već odavno prešle (recimo) četrdesete? Uradite to tako što ćete početi sa izbjegavanjem sljedećih sedam grešaka stajlinga.

Nosite pogrešnu veličinu grudnjaka


Vjerovale ili ne, grudnjak koji nosite može odmah učiniti da izgledate više, vitkije i mlađe – ili ne. Nošenje neodgovarajućeg grudnjaka ne samo da je neudobno već može uticati i na to kako vam pristaje odjeća i nenajmjerno uzorkovati da izgledate “pogrbljeno”. Upravo ove dvije stvari mogu uticati na to da izgledate i do deset godina starije.

Nosite glomazan nakit


Iako vam veći i glomazniji komadi nakita mogu pomoći da stvorite boho stil, zbog njih možete izgledati i staromodno. Za mladalačkiji izgled, najbolje je da birate jednostavne narukvice, tanke okrugle minđuše, kao i tanke lančiće i tanke ogrlice.

Robujete trendovima


Trendovi dolaze i prolaze pa, ako samo kupujete trendovske komade garderobe, veoma brzo ćete se naći u situaciji da je vaš ormar prepun komada garderobe koji su staromodni. Međutim, to ne znači da ne možete nikada nabaviti trendovske komade garderobe. Jednostavno se zapitajte prilikom sljedeće kupovine: “Koliko puta sedmično ću ovo nositi?”. Ako je odgovor više od dva puta, onda je to dobra investicija.

Uvijek izgledate kao da ste u žalosti


Crna je elegantna, sofisticirana, šik, pomaže vam da izgledate vitkije, ali i preozbiljno – ovo zadnje sigurno nije pridjev koji bi opisao mladalačkiji izgled. Ukoliko niste spremne da odustanete od crnih komada garderobe, pokušajte da u svakodnevni stajling uvrstite asesoare u boji, a koji vam pomažu da izgledate svježije, modernije i mlađe. Puder ružičasta i koraljne nijanse dodaju topli sjaj svakom tenu, ali su i idealne za kombinovanje sa tamnim nijansama.

Izbjegavate štikle


Što opuštenije modele cipela birate to ćete i starije izgledati, bez obzira na ostatak kombinacije. Ukoliko uglavnom nosite baletanke i niže štikle, zamijenite ih klasičnim salonkama sa višom petom i šiljatim vrhom, što će povećati efekat privlačnosti u dnevno-večernjim kombinacijama i pomoći vam da izgledate sofisticiranije. Niste baš ljubiteljka štikli? Birajte baletanke sa šiljatim vrhom – vizuelno će vam izdužiti noge i pomoći da izgledate mladalačkije.

Nosite samo jednu vrstu uzoraka


Komadi garderobe sa uzorcima mogu biti pun pogodak ili potpuni promašaj. Ovo drugo posebno dolazi do izražaja ukoliko konstantno nosite istu vrstu uzorka te ako je riječ o neutralnim i blijedim uzorcima. Ako ste navikle da uvijek nosite cvjetni uzorak, uvedite u svoj stajling novitete, kao što su svijetli geometrijski uzorci i pruge, za “razigraniji” stajling.

Nosite klasične modele naočala


Odgovarajući par naočala može biti asesoar koji će biti šlag na torti svakog stajlinga. Najbolje je da birate okvire u stilu mačijih očiju (cat eye), jer su univerzalno laskavi te su jednostavan i moderan asesoar kojim postižete mlađi izgled.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info