Kako da prepoznate kada vam se desi prava ljubav

0

Prvi sastanci, zaljubljenost, leptirići u stomaku, željno iščekivanje sljedećeg viđanja, prvo: “Volim te”, koje izgovarate ustreptalim glasom – sve je ovo, sigurni smo, svima vama poznato i svaka od ovih faza ima svoje čari i uzbuđenja. Ipak, to i dalje ne znači da ste sreli onog pravog, makar bilo i više takvih u životu, odnosno da ste iskusili pravu ljubav – onu koja prožima cijelo vaše biće i sa kojom ste se saživjeli svim srcem i svom dušom.

Ona je drugačija, posebna i plijeni, a evo kako da prepoznate kada vam se desi.

Prava ljubav nije vaš izbor – ona se desi


Sa osobom koju iskreno volite niste zato što je to pametno ili vam je neko rekao da je on dobar izbor za vašu budućnost. Ne, radi se o emocijama koje su potpuno drugačije i koje se jednostavno dese same po sebi. Pravu ljubav ne možete sputati niti je birate, ona je ta koja bira vas i ulazi u vaš život poput vihora.

Prihvatate i dobre i loše strane voljene osobe


Naravno da svi želimo da pored sebe imamo partnera koji će biti pažljiv prema nama, razumjeti naše potrebe, biti pored nas u svakom trenutku, pomagati nam u svakom segmentu života, ali to i dalje ne znači da postoji savršen muškarac, baš kao što ni mi nismo savršene u svojim navikama i osobinama koje su u vezi sa našim karakterom. Prava ljubav je, dakle, kada prihvatamo voljenu osobu onakvu kakva jeste, zajedno sa vrlinama i manama i kad čak uspijemo da zavolimo te mane. Svakako, ono na šta prava ljubav, i vas i partnera, treba da motiviše jeste da budete bolji ljudi.

Ona je intenzivna


Snaga emocija kada je prava ljubav u pitanju je ogromna, ona čini da se u svakom momentu osjetite posebno, drugačije, kao i da imate stalnu potrebu da budete pored voljene osobe. Vjerovatno ne postoji ljepši osjećaj na svijetu pa, ukoliko imate sreću da je prava ljubav ušla u vaš život, učinite sve da je i sačuvate, jer taj osjećaj sreće koju vam ona pruža najbolja je moguća motivacija.

Hormoni su uzburkani


Naravno i ovdje ne možemo zaobići biologiju, jer sve što se u našem organizmu dešava na mentalnom i emotivnom nivou, povezano je i sa fiziološkim procesima. Naime, dokazano je da je kod onih koji iskreno vole konstantno pojačano lučenje hormona dopamina i serotonina, što pospješuje vašu sveukupnu produktivnost – motiviše vas, daje vam energiju i utiče na osjećaj sreće i zadovoljstva.

Prava ljubav je nesebična


Prava ljubav je uvijek pomalo odricanje i od nas samih i upravo u tome je ljepota. Ona nas uči da budemo nesebični i da ne budemo usmjereni samo na svoje želje i potrebe, već da se učimo uzajamnosti, razumijevanju i toleranciji. Sreća voljene osobe nam je na prvom mjestu, makar to značilo i da ćemo u određenom trenutku sebe staviti u drugi plan.

Samo nebo vam je granica


Snaga koju nam u životu pružaju prave i duboke emocije nemjerljiva je sa bilo čim drugim na svijetu. Štagod da se desi, bilo na privatnom ili poslovnom planu, mnogo lakše ćete prebroditi kada imate nekog ko vas iskreno podržava, poklanja vam pažnju i svu svoju ljubav. Prava ljubav nam otvara oči i pokazuje da je sve manje važno, odnosno da će se sve riješiti kada je sve u redu na ljubavnom planu i da ništa ne može nadomjestiti taj osjećaj zadovoljstva i spokoja.

Ova ljubav može trajati cijeli život


I, na kraju, ima li ljepšeg zaključka od onog koji kaže da prava ljubav ima potencijal da traje cijeli život i da je moguće da se obistini ona čuvena: “Živjeli su srećno do kraja života”. Naravno, to ne znači da će vaš zajednički put biti posut samo laticama od ruža, naprotiv – biće tu mnogo i trnja, ali na vama je da njegujete vašu ljubav i da se trudite da zajednički savladate sve prepreke i izazove.

Izvor: Mogu ja to sama

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info