Večeras: Pun Mjesec u znaku Škorpije (i kako da to najbolje iskoristite)

0

Aprilski puni Mjesec jedan je od najsnažnijih ove godine, a pada nam u znak Škorpije. Kada je Mjesec pun i u znaku Škorpije, to je pravo vrijeme za transformaciju te je, takođe, i najbolje vrijeme za puštanje i eliminisanje stvari koje nam više ne služe.

Puni Mjeseci uvijek “izvlače” iz nas određene stvari te bude dijelove nas koje je potrebno pročistiti, ali pod prisustvom punog Mjeseca u znaku Škorpije, dobijamo elan i ohrabrenje da to uradimo na način koji će nas dubinski transformisati. Ohrabreni smo da to uradimo na način koji će nas razbuditi i prosvijetliti.

Škorpija predstavlja smrt, preporod i bezuslovnu ljubav. Ona, takođe, predstavlja stepene svijesti ili dolaženje do dubljih slojeva svijesti. U sloju jezgra, energija Škorpije donosi nam bezuslovnu ljubav, ali na površinskom sloju ona može donijeti i ego i pohlepu. Energija Škorpije ima potencijal da se pomijera i “prebacuje” tamo gdje je najpotrebnija pa je, upravo iz tog razloga, pun Mjesec u ovom znaku toliko snažan.


U periodu punog Mjeseca, obratite pažnju na nove uvide, misli ili osjećanja koja mogu da izbiju na površinu. Ovo može da bude vrijeme snažne introspekcije ili ćete možda osjetiti potrebu da se povučete i zaštitite ovu energiju od spoljašnjeg svijeta. Ekstra osjetljivost može biti sporedni efekat ove energije pa se postarajte da zaštitite svoje energetsko polje te budite dobri prema sebi i prema drugima.

Ako je najviši oblike energije Škorpije bezuslovna ljubav, nameće se pitanje šta je to potrebno da “umre” kako biste tu ljubav i doživjeli? Šta je potrebno da pustite kako biste osjetili tu bezuslovnu ljubav koja se nalazi u vama? “Bezuslovna ljubav” možda je i loš izbor riječi kako bi se opisala energija i ljubav koja je suštinski dio našeg bića. Osjećaj ove ljubavi je osjećaj vaše suštine i vaše istinske snage. Riječ je o spoznavanju sebe, svjesnog dijela sebe koji se pomijera i transformiše i prolazi kroz sve što je prolazno, ali i dalje nastavlja da živi.

Pod svjetlom i energijom punog Mjeseca u znaku Škorpije, imaćete mogućnost da doprete do slojeva koji su bili skriveni duboko u vama, a koji će vam pomoći da osjetite svoju suštinu. Dobićete priliku da osjetite ko ste stvarno, a sa ovom novom sviješću bićete u stanju da počnete da raščišćavate, oslobodite i pustite stvari koje vas blokiraju u pronalaženju vaše suštine. Isto tako, ova energija zahtijeva od vas da joj se u potpunosti predate i da je prihvatite.

Važno je zapamtiti da, bez obzira na sav rast i pozitivni posao koji ste uradili po tom pitanju, uvijek će biti još posla. Bez obzira na sve izazove sa kojima ste se suočavali, biće ih još. Međutim, trik u svemu ovome jeste da zapamtite da uz ove izazove postoji i nešto drugo što dolazi, a to je ljepota transformacije, ljepota spoznaje i otkrivanja novog dijela sebe, a kojeg niste bili svjesni ranije. Upravo ovo otkrivanje će vas i dovesti do vašeg istinskog bića.

Volite iako ste bili povrijeđeni. Volite iako ste izgubili. Volite iako ste vidjeli i bili svjedok slomljenih srca. Jer, ljubav je najsnažnija stvar koju možete osjetiti i koja nas sve pokreće, koja nas čini ljudima, koja nas čini onima što jesmo.

Uprkos tome što smo bili povrijeđeni i imali slomljeno srce, i dalje možemo voljeti i tu se nalazi naša istinska snaga. Tu se nalazi istinsko prosvjetljenje.

Energija punog Mjeseca u Škorpiji toliko je jaka da će vas dodirnuti na svim mjestima na kojima je i potrebno da vas dodirne. Probudiće svaki dio vaše svijesti i života kojima je potrebno da se probude i krenu ka naprijed. Sve što je potrebno da uradite jeste da se prepustite i prihvatite i, na kraju, volite na onaj način koji vam se čini najprihvatljivijim.

Volite sebe, volite druge i nikada nemojte prestati tražiti načine da širite ljubav. Jer ljubav je ono što ste vi i svijetu je potrebno više onoga što ste vi.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info