Najljepša kosa ikada: Samo ako radite ove 4 stvari!

0

Najbrži način da vaša kosa izgleda zdravije i ljepše jeste da joj vratite njen prirodni sjaj. To možete i postići na sljedeća četiri, veoma jednostavna, načina.

Ne brišite kosu peškirom


Ne brišite kosu peškirom, jer ćete na taj način ukloniti svu neophodnu vlažnost te će ona biti podložnija pucanju i kovrdžanju. Umjesto toga, umotajte je u pamučnu majicu koja će upiti višak vode bez da je ošteti.

Koristite ogovarajuću četku za kosu


Najlakši način za postizanje prirodnog sjaja kose jeste korištenje četke koja je napravljena od prirodne dlake. Čekinje zaglađuju kutikulu kose i zahvaljujući tome ona lakše reflektuje svjetlost. Kada završite sa četkanjem, odvojite još nekoliko minuta za zaglađivanje kose okruglom četkom koja će joj dati volumen i pružiti prirodni sjaj.

Kovrdžava kosa zahtijeva više njege


Ravna kosa mnogo bolje reflektuje svjetlost, jer je površina već glatka. S druge strane, kovrdžava kosa upija više svjetlosti nego što reflektuje, tako da je potrebno mnogo više njege kako bi se održao njen sjaj. Profesionalni frizeri preporučuju da, nakon što osušite kosu, na nju nanesete sjaj u spreju (ili u bilo kojem drugom obliku).

Glatko feniranje kose


Za savršen sjaj, kosu osušite fenom na koji ste stavili usmjerivač toplote koji se, inače, koristi za ravnanje kose. Nakon toga, serum za sjaj nanesite na dlanove, blago protrljajte te nanesite na cijelu kosu. Stavljanjem seruma prvo na dlanove, umjesto ravno na kosu ,spriječićete da kosa izgleda premasno.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info