Evo kako da se probudite sa fantastičnom frizurom!

0

Da li svako jutro kasnite na posao, jer previše vremena gubite na pravljenje frizure? Donosimo tri jednostavna načina kako da uveče njegujete kosu da bi vam ujutro izgledala savršeno.

Valovita kosa

Možda zvuči neobično, ali pravljenje ovakve frizure obično najduže traje. Ali ne i sa ovim trikom. Ako želite da se probudite sa predivnom, valovitom kosom, prije spavanja, kosu, dok je još vlažna, “umotajte” u pletenicu. Imajte u vidu da će kosa izgledati bolje ako je pletenica manja. Ako imate gustu kosu, napravite dvije pletenice kako biste bili sigurni da ćete dobiti što bolju teksturu. Ujutro, odmah nakon buđenja, raspustite pletenicu. Nakon toga prstima prođite kroz nju te nanesite malo laka za kosu. Ne koristite četku, kako ne biste stvorili elekticitet te potpuno uništili frizuru.

 

Jednostavna punđa

Ne samo da ćete na ovaj način uštediti na vremenu, nego ćete i ujutro imati mnogo manje posla. Prije nego što krenete na spavanje, smotajte kosu u punđu. Ako želite da dobijete nježnije lokne, kosu prvo navlažite vodom te našpricajte lakom za kosu. Učvrstite ukosnicama. Punđu odmotajte par minuta prije nego što izađete iz kuće. Prstima prođite kroz kosu te nanesite lak kako bi kovrdže bile postojanije i izdržale cijeli dan.

 

Spriječite naelektrisanost kose

Ako vam je kosa naelektrisana ujutro, pokušajte je “smiriti” sljedećim trikom: prije spavanja, na kosu nanesite arganovo ulje te je zamotajte svilenom maramom ili šalom. Ulje će omekšati kosu, a svila spriječiti stvaranje elektriciteta.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info