4 stvari koje za svog partnera trebate uraditi svaki dan!

0

Život često ima tendenciju da postane veoma užurban i pomalo haotičan, a naši romantični odnosi često su prvi koji trpe. Ali, ne morate dozvoliti obavezama i umoru da pobijede. Ukoliko sljedeće stvari radite svakodnevno, održaćete svoju vezu jakom, srećnom i divnim mjestom utočišta, bez obzira na stresne situacije s kojima se možete suočiti.

Objedujte skupa


Skoro svaki savjetnik za veze ističe važnost određene vrste rutine sa partnerom. To ponekad može biti i prilično teško postići, posebno ako imate različite obaveze koje zahtijevaju dosta vremena. Šta uraditi? Pa, jednostavno, nađite vremena da podijelite bar jedan obrok dnevno. To će vam omogućiti da malo usporite, uživate u zajedničkom vremenu i imate pozitivno, zajedničko iskustvo svakog dana.

Javljanje


Ostati povezani, kada ste udaljeni, od vitalnog je značaja za zdravu vezu. A to ne zahtijeva neki poseban napor ili trud – brzi poziv ili poruka, da pitate kako dan prolazi ili šta ćete raditi uveče, pružiće udobnost i sigurnost oboma. Čak iako je partner prezauzet i nema vremena da vam odmah odgovori (i obrnuto), to je ipak gest koji mnogo znači.

Poljubac


Istina je da bez fizičke intimnosti, romansa prelazi u prijateljski odnos. Upravo zbog toga je važno da se poljubite kad god vam se pruži prilika. Ne, to ne znači da to svaki put mora biti francuski, filmski poljubac (svaka čast ako jeste), ali nježni poljubac u obraz može učiniti čuda kada je riječ o fizičkoj povezanosti. To vezu može samo još više učvrstiti. I, nikada ne izlazite iz kuće, a da se ne poljubite.

Smijeh


Što se više smijete to se više volite. Možda može zvučati sladunjavo i otrcano, ali je istina. Smijeh je slatki lijek koji sve čini podnošljivijim. Pronađite nešto što vam je oboma smiješno (bez obzira da li je to interna šala, blesavi plesni pokreti ili citat iz omiljene humorističke serije) i neka vam to bude svakodnevna rutina. Smijeh sa osobom koju volite? Stvarno, kud ćete bolje od toga?

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info