Veze: 8 znakova da za vas dvoje nema budućnosti

0

Veze su obično ispunjene srećom i radošću na početku, ali vremenom postanu ispunjene i negativnostima, bez da vi to primijetite odmah. Potrebno je mnogo truda i posvećenosti kako bi se održala početna sreća i nekada je prekid bolje rješenje od ulaganja u pogrešnu vezu.

Sljedećih osam znakova pokazuju da veza nema budućnost i da je možda vrijeme za ozbiljan razgovor sa vašim partnerom.

Partner vas ne prihvata takvima kakvi jeste


Svaka osoba ima pozitivne i negativne strane, ali je suština u tome da prihvati i jedne i druge. Vaš partner ne mora uživati u svemu što vi radite, ali bi trebalo da vam dozvoli da vi uživate i da ne osuđuje. Ako su njemu te stvari smiješne ili nevažne, moguće je da je vrijeme da odete od njega, jer ako neko nije u stanju da vas prihvati takvima kakvi jeste, onda je to najbolji pokazatelj da vaša veza ne funkcioniše.

Ne prihvatate svog partnera onakvog kakav jeste


S obzirom na to da je veza dvosmjerna komunikacija, ona znači i obostrano uvažavanje i prihvatanje. Ako on voli i prihvata sve što radite, onda bi bilo logično da i vi uradite isto. Zapitajte se šta radite sa čovjekom čije vas ponašanje nervira?

Niste tu jedno za drugo u teškim situacijama


Veze podrazumijevaju intimnost, sreću i radost, ali takođe i stres, promjene raspoloženja i teške situacije. Naravno da ćete biti tu u srećnim trenucima, kada je sve opušteno i divno, ali kako će biti kada dođu teška vremena? Trebali biste tada najviše podržati jedno drugo, a ako niste u stanju, to je znak da nešto nije u redu.

Vaš partner ne prepoznaje vaše potrebe


Nemoguće je da vaš partner uradi sve za vas. Međutim, važno je da shvati koje su vam potrebe i da nastoji balansirati između njih i svojih potreba. Trebalo bi da zna kako da vas oraspoloži i podržati vas u svakodnevnim izazovima. Ako nije u stanju da to prepozna, onda nije vrijedno daljeg truda.

Ne razmišljate isto o budućnosti


Ako ste spremni da se udate i skrasite, a on želi da putuje sam nekoliko godina, očigledno imate problem. Ako ste svjesni da ste u ozbiljnoj vezi, vrijeme je da sjednete i porazgovarate o svojim planovima za budućnost. Nije ničija krivica to što imate različita interesovanja, ali oboje zaslužujete istinu o tome zašto vam ide ili ne ide.

Samo se vi trudite i ulažete u vašu vezu


Veze podrazumijevaju ono što u njih unesete i uložite. Oba partnera trebaju davati i uzimati, ali ponekad se desi da jedan od njih daje više, a drugi uzima više ne dajući ništa. Potrebno je da to promijenite i počnete ravnopravno ulagati u odnos. U protivnom prekinite, jer će tako i dalje biti. Neko će davati, a neko uzimati, čineći osobu koja daje nesrećnom.

Imate problem sa povjerenjem


Trebali biste vjerovati jedno drugom, bez pogovora. Ako vaš partner daje povod da mu ne vjerujete, a vi i dalje ostajete sa njim, to je vjerovatno najveća greška koju možete napraviti. Ako mu provjeravate telefon kada napusti sobu, paničarite kada je negdje i preispitujete sve njegove postupke, vrijeme je da krenete dalje, jer on nije za vas.

Ne vidite se dugoročno zajedno


Veze podrazumijevaju mnogo vremena i truda koje ulažete zajedno. Zato je važno da ulažete u nešto što će u konačnici imati smisao i budućnost. Ne morate se vjenčati, ali biste trebali biti u stanju da planirate zajednički život za nekoliko godina. Ako ne vidite ništa dugoročno zajedno, možda je najbolje da krenete dalje sami.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info