Ajlajner: Sa ovim trikom izvucite SAVRŠENE linije

0

Nanošenje ajlajnera definitivno je jedna od najtežih vještina za savladati, kada je u pitanju šminkanje. Uprkos najboljim naporima i (ponekad) pomalo čudnim metodama i dalje, nakon što ga nanesemo, ta linija koju želimo da bude ravna i divna često je krivudava i neujednačena. Međutim, postoji jedan (možda) i pomalo bizaran trik, a koji preporučuju svjetski šminkeri. Isprobali smo ga i djeluje bolje od bilo čega drugog.


Šta vam je potrebno? Omiljeni ajlajner i kompaktno ogledalo.

Šta raditi? Ogledalo postavite na stabilnu površinu, a koja je niža od vas (recimo, sto) i gledajte ka dole kako biste vidjeli gdje želite da povučete liniju. Ovo će vam pomoći i da ne bude bilo kakvih praznina. Sada dolazimo do trika: zgrčite prste na nogama i ajlajner nanesite kao i obično.

Zašto funkioniše? Možda nam je to samo u glavi, ali postoji nešto što prilikom stiskanja nožnih prstiju ostatku tijela pomaže da bude mirnije, odnosno naše ruke mnogo su mirnije nego uobičajeno. Neke stvari su jednostavno neobjašnjive, ali rezultat – glatke, ravne linije – govore same za sebe. Probajte i same se uvjerite!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info