Ovo su najpopularnije kožne jakne ovog proljeća

0

Kožna jakna veoma je moderan, funkcionalan i privlačan komad garderobe koji je rezervisan za proljetnu sezonu. Sa tako mnogo modela na tržištu, ponekad može biti i malo teže odlučiti se za samo jedan, a kada je riječ o popularnosti i trendovima, ovog proljeća sve se svodi na sljedećih sedam.

Rokerica


Definitivno jedan od najpopularnijih stilova svih vremena. Rokerica je idealna za ležerne, opuštene kombinacije, ali nećete pogriješiti ni ako je kombinujete i sa nešto klasičnijim komadima garderobe. Ovaj model kožne jakne možete nositi gotovo u svim prilikama, a ukoliko vam je to cilj, onda birajte nešto “blaže” modele (najbolje one bez aplikacija i nitni).

Kratka kožna jakna


Kratke kožne jakne idealne su za kombinovanje sa mnogobrojnim komadima garderobe, a ako želite da na veoma jednostavan i privlačan način vizuelno izgledate vitkije i par centimetara više, onda je najbolje da ih kombinujete sa komadima garderobe koji imaju visoki struk (bilo da su u pitanju pantalone, farmerice ili suknje).

Boja kože


Kasični modeli boje kože nikada nisu bili moderniji i popularniji. Pored toga, ukoliko ih kombinujete sa obućom u istom tonu, dobijate veoma zanimljivu kombinaciju koja vas vizuelno može izdužiti.

Lepršavi reveri


Kao što je već poznato, na tržištu se mogu pronaći različiti modeli popularne kožne jakne, a ovaj sa lepršavim reverima, koji nonšalantno “padaju” sa strana, jedan je od veoma fukncionalnih modela. Zašto? Zato što će vam on pomoći da na veoma jednostavan način skrenete pažnju sa problematičnih poručja na tijelu.

Smeđa kožna jakna


S crnom kožnom jaknom sigurno nećete pogriješiti, jer je ona univerzalni komad garderobe koji možete kombinovati sa svim drugim bojama. Međutim, jednako su popularne i privlačne i smeđe kožne jakne, a idealne su za sve prilike (posebno ako birate klasične modele ravnih linija).

Klasični mantil


Klasični kožni mantil izgleda istovremeno misteriozno i elegantno. Upravo ovo je komad garderobe koji vam može pomoći da se osjećate dovoljno ugodno i da vam bude uvijek toplo tokom svježijih proljetnih dana, a idealan je za sve prilike.

Romantizam


Za ultra ženstvene varijante, birajte kožne jakne u boji. Ružičasta, blijedo ljubičasta ili zagasito smeđa odlične su, jer ih možete upariti sa drugim detaljima, kao što su marama ili cvjetna bluza. Međutim, imajući u vidu da je puder ružičasta jedna od najpopularnijih proljetnih boja već više sezona, onda bi i kožna jakna u ovoj nijansi bila fantastičan izbor.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info