Zarekla sam se: Ovih 6 stvari više nikada sebi neću reći!

0

Veoma veliki broj žena ima tendenciju da se kritikuje. Svako od nas doživljava trenutke kada je mnogo lakše da se definišemo da smo očajni, kada se stvari ne odvijaju kako treba. Međutim, snažna, nezavisna žena nikada to ne radi.

Iako može biti korisno da se podvrgnete konstruktivnom kriticizmu, “čašćenje” negativnim komplimentima može u potpunosti uništiti vaše samopouzdanje. Evo šta nikada ne biste trebali sebi reći, a ni pomisliti, ukoliko želite da živite srećan život.

Nikada neću biti uspješna/lijepa/srećna


Nikada nemojte govoriti “nikada”. Da, jasno je k’o dan da ne može svaka žena izgledati kao super-model ili biti uspješna kao Opra Vinfri, ali postoje mnogo važnije stvari u životu od ljepote, uspjeha i slave. Može zvučati smiješno, ali možda vam je bolje nego bilo kojoj drugoj poznatoj ženi. Možda imate neke jedinstvene vještine i kvalitete koje niko drugi nema. I, na kraju, uspješni i srećni možete biti kad god to želite – jedino što je potrebno je da to zaista želite.

Ne zaslužujem ono što imam


Mislite da niste dovoljno dobri da imate odličnu vezu, da dobijete unapređenje na poslu ili da imate tako dragu porodicu? Ali vaš šef vas cijeni i poštuje, partner vas obožava, a vaši roditelji daju sve od sebe kako bi vam što više olakšali život? Kako možete i pomisliti da sve to ne zaslužujete? Zaslužujete i više od toga.

Ignorišite me


Vjerovatno imate loš dan i želite da malo vremena provedete sami, ali to nije razlog da se drugima obraćate na neke od sljedećih načina: “Ignorišite me!” ili “Ostavite me na miru!”. Kada to kažete, vi želite da pokažete drugima kako sve možete obaviti sami i da sve držite pod kontrolom. Međutim, imajte na umu da, kada to kažete, istovremeno govorite i da vas niko ne treba poštovati ili obraćati pažnju na vas. Nemojte to nikad više reći, jer ljudima koji žele da vam pomognu stalo je do vas pa prihvatite tu dragocjenu pažnju.

Debela sam


U redu, trebali biste eliminisati par suvišnih kilograma, ali nemojte govoriti sebi da ste debeli. To je samodestruktivna navika. Ukoliko je imate, riješite je se što prije. Svi imamo tendenciju da pretjerujemo kada su u pitanju naše mane, ali zašto ih ne bismo prihvatili? Odbacite planove o strogoj dijeti, bacite pilule za mršavljenje i prestanite provoditi sate u teretani. Umjesto toga, počnite da se zdravo hranite i imajte cilj da redovno vježbate i spavate. Ukoliko je potrebno, posjetite nutricionistu ili instruktora fitnesa.

Sve što kažem je pogrešno


Perfekcionizam može uništiti vaš život i nemojte se više bojati da napravite grešku. Svi ih prave s vremena na vrijeme i nema potrebe da se krivite zbog grešaka koje ste napravili ili koje ćete tek napraviti. Greške smatrajte životnim lekcijama i učite iz njih. Nemojte ih praviti svjesno te zapamtite da niko nije savršen i da ne možete promijeniti prošlost, ali da možete uticati na budućnost.

Prekasno je da pratim svoje snove


Bez obzira na vaše godine, nikad nije kasno! Novi jezik možete početi učiti u pedesetima, ako vam se uči. Čak i ako podbacite, možete reći sebi da ste pokušali. Žene koje se ne boje da prate svoje snove mnogo su srećnije i uspješnije. Budite i vi ta žena.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info