5 najpopularnijih modela pantalona za proljetnu sezonu

0

Farmerice jesu odličan komad garderobe, ali ih ne možemo nositi u svim prilikama. Kada je riječ o trendovima i modelima pantalona koje ćemo nositi tokom proljeća, moramo primijetiti da se nije mnogo toga mijenjalo u odnosu na prošlogodišnju sezonu. Ipak, ima i nekoliko novina.

Zašiljene nogavice


Ukoliko ih nosite sa štiklama, njihova dužina i kroj će vam pomoći da izgledate vitkije i više. Birajte svjetliju paletu boja.

Pantalone sa visokim strukom


Ukoliko imate obline, one su stvorene za vas – ravnomjerno pokrivaju sva problematična područja, a kako biste cjelokupnom stajlingu dodali strukturu, kombinujte ih sa ravnim cipelama ili sandalama i kraćom majicom.


Ipak, nećete pogriješiti ni ako ih nosite sa cipelama ili sandalama sa platformom. Izgledaćete viši nego što jeste, a lagani blejzer cijelom izgledu će dati poslovnu notu.

Široke nogavice


Poigrajte se proporcijama – jaknica kockastog kroja naglašava prostrane pantalone, a ravne sandale zemljanih boja cijelom izgledu daju notu elegancije.


Visoke štikle će se “izgubiti” u obimu pantalona pa su sandale sa blagom platformom odličan izbor. Želite da naglasite struk? Nabacite strukirani prsluk ili jaknicu.

Pantalone do gležnjeva


Ovaj stil laska većini figura pa se zbog toga možete odlučiti za svjetliju boju. Ravne cipele ili bijele sandale odlična su alternativa štiklama – lagane su i elegantne.

Sportske pantalone


Aposlutno odlične za sve varijante! Ukoliko ih kombinujete sa štiklama, od opuštenog stajlinga ćete napraviti pravi zavodnički stil.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info