Večeras: Pun, Plavi Mjesec u znaku Vage (i kako da to najbolje iskoristite)

0

Plavi Mjesec dešava se kada imamo dva puna Mjeseca u istom kalendarskom mjesecu. Iako je Plavi Mjesec dosta rijetka pojava, ovo je drugi Plavi Mjesec ove godine.

Ovaj puni Mjesec pada u vazdušni znak Vage, a sa sobom donosi i odličnu energiju sa kojom je potrebno da se pozabavimo. Iako se Plavi Mjesec ne razlikuje od “regularnog” punog Mjeseca, dva puna Mjeseca u istom kalendarskom mjesecu označavaju mogućnost za stvarno oslobađanje i puštanje pod vibracijom tog mjeseca.

Mart je treći mjesec i označava ga broj tri: u numerologiji, ovaj broj predstavlja božansko trojstvo, a odnosi se na uspostavljanje ravnoteže u tijelu, umu i duši; u astrologiji, broj tri je broj božanske komunikacije te predstavlja sklad koji se postiže kada ste u komunikaciji sa svim aspektima vašeg uma, tijela i duše.

Postoji veoma velika udobnost koja proizilazi iz učenja o tome kako je potrebno razgovarati i komunicirati sa samima sobom. Tek kada pogledate duboko u sebe i uskladite se sa samima sobom, tada možete i razaznati i u potpunosti razumjeti koje poruke i mudrosti samo čekaju na to da ih iskoristite.

Sve što vam je potrebno već je u vama, a pod prisustvom ovog punog Mjeseca u znaku Vage, bićete u stanju da otključate i otpustite sve ono što vas sprečava da saznate ko ste zaista i pristupite urođenoj mudrosti koja je već dio vas. S obzirom na to da je ovaj puni Mjesec u znaku Vage, bićete ohrabreni i podsticani ovom energijom da razmislite kako možete vratiti ravnotežu u svoj život.

Ukoliko ste se od početka godine osjećali kako se nalazite na svim stranama, kao da ste raštrkani, i ako ste imali poteškoća u pronalaženju svog oslonca, ovaj puni Mjesec pomoći će vam da odbacite sve ono što vas izbacuje s pravog puta. Puni Mjesec uvijek izvlači iz nas sve ono što nam više ne služi, a s primarnim ciljem da raskrstimo sa prošlošću i napravimo mjesta za budućnost. Pored toga, on ima i snagu koja nas podstiče da se uvijek dublje ukorijenimo u svoje emocije, a kako bismo mogli da shvatimo šta je ono što nas uznemiruje ispod površine.


Ukoliko dođe do pojačanih emocija tokom ovog punog Mjeseca, znajte da su one izbile na površinu kako biste ih bolje “pogledali”, rješavali i nosili se s njima. Ovo se dešava iz razloga kako biste se mogli ponovo vratiti u ravnotežu i osjećali se prizemljeno i fokusirano sa pravcem vašeg života. Imajte na umu i da malo intenzivnije emocije, poput bijesa, mogu izaći na vidjelo. Ukoliko se to desi, pokušajte da malo dublje sagledate stvari i vidite da li postoji bilo kakva tuga ili sjeta koja se krije iza svega ovoga. Bijes i druge “podgrijane” emocije često su samo maska za tugu i bol.

Vrijedno je spomenuti i to da je Merkur u retrogradnom hodu te da je veoma aktivan tokom ovog punog Mjeseca pa je bitno da budete u potpunosti svjesni onoga što kažete. Takođe, praćenje instinkta od veoma je velike važnosti.

Prvih par mjeseci u godini mogu biti pomalo i uznemirujući, jer pokušavamo da se priviknemo na novu energiju i na nove vibracije, ali nakon ovog Plavog Mjeseca, vjerovatno ćemo se osjećati malo lakše i u ravnoteži sa onim što dolazi. Ovo je veoma snažan Mjesec koji je tu da vam pomogne da izbalansirate stvari u svom životu.

Nemojte se bojati da se riješite stvari koje vam više ne služe, nemojte se bojati da se pozabavite emocijama koje vas izbacuju iz takta, nemojte se bojati da oprostite sebi i nemojte se bojati da se riješite tereta ili krivice koje nosite na svojim plećima. Odbacivanjem tog teškog tereta koji nosite, osjećaćete se preporođeno i povezaćete se sa dubokom mudrošću i inteligencijom koja je dio vašeg bića.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info