Elegancija: 5 stvari koje većina žena zaboravlja!

0

Elegantni stil nešto je čemu većina žena teži, ali postoji i par stvari na koje je uvijek potrebno obratiti pažnju i na koje svakako ne bi trebalo da zaboravite. Upravo sljedećih pet od presudnog su značaja za postizanje elegantnog i sofisticiranog stila.

Popravite držanje


Držanje tijela od presudnog je značaja, jer upravo od toga zavisi i kakav ćete cjelokupni utisak ostavljati. Bez obzira kako ste dobro obučeni, ukoliko nemate pravilno držanje, gotovo sve pada u vodu. Dakle, pokušajte da vam leđa uvijek budu ispravljena te da glavu držite visoko i kada hodate i kada sjedite.

Međutim, u svemu ovome morate izgledati prirodno, jer ćete na taj način izgledati i graciozno, a ne samo kao neko ko pokušava da tako izgleda.

Obratite pažnju na detalje


Uvijek, ali baš uvijek je potrebno obratiti pažnju na detalje, a to se ne odnosi samo na odjeću. Sigurno niste elegantni ukoliko imate običaj da hodate sa prljavom kosom ili ako ne vodite računa o tome kako ste našminkani. Od šminke do noktiju, sve mora biti dobro usklađeno.

Što se tiče odjeće, dajte prednost jednostavnijim kombinacijama u odnosu na ekstravagantnije. Zapamtite: jednostavnost je privlačna i elegantna, a pretjerano stilizovanje pomoću sjajnih i blještavih asesoara samo će učiniti da izgledate jeftino.

Ravnoteža je neophodna


Bez obzira da li je riječ o kombinovanju boja ili tekstura i siluete, ravnoteža i proporcije od veoma su velikog značaja. Primjera radi: bijeloj haljini možete dodati crveni kaput, ali izbjegavajte kombinovanje više od tri boje u jednoj odjevnoj kombinaciji ili kombinovanje životinjskog uzorka sa šljokicama.

I asesoari, takođe, moraju pratiti ovo pravilo ravnoteže. Ukoliko je kombinacija jednostavna, onda možete dodati asesoar koji će privući pažnju. Međutim, ukoliko je kombinacija šarena (tri boje), tada je potrebno birati diskretnije asesoare.

Izbjegavajte pokazivanje brendova


Time što ćete svima dati do znanja kojeg je brenda vaša odjeća, sigurno nećete dodati eleganciju vašem cjelokupnom izgledu.

Jeste, elegantne žene nose brendiranu garderobu, ali one ne moraju svima pokazivati koliko su novca potrošile na nju. Takođe, elegancija ima veze sa dobrim ukusom, a ne sa novcem ili najskupljim komadom garderobe.

Ulažite u sofisticirane komade garderobe


Sigurno je da ćete morati investirati u određene komade garderobe koji će vašem izgledu “podariti” elegantni stil.

Razmislite da to bude kaput, strukturisana torba, stileto štikle, klasične salonke, skladni set nakita, klasične pantalone, suknja olovka kroja, sunčane naočale… Nemojte zaboraviti na to da stilski asesoari pridonose vašem cjelokupnom izgledu i stajlingu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info