Ovi trikovi stajlinga pomažu vam da izgledate mlađe!

0

Sa godinama postajemo mudriji i iskusniji, ali imamo i tendenciju da malo manje pažnje obraćamo na sveukupni stajling odnosno kakav efekat on ostavlja. Upravo zbog toga se može desiti da izgledate mnogo starije od svojih godina, ali i staromodnije.

Kako biste to izbjegle, pratite sljedećih pet jednostavnih savjeta koji vam mogu pomoći da vaš svakodnevni stajling bude privlačniji, zanimljiviji i mladalačkiji.

Odvažne boje


S neutralnim bojama sigurno nikada nećete pogriješiti, ali one mogu učiniti i da izgledate starije i staromodnije, posebno ako imate tendenciju da ove nijanse nosite svakodnevno. Dodajte malo svjetlije i odvažnije boje u svakodnevni stajling, kako biste izgledali mladolikije, savremenije i modernije. Ponekad, to može biti jednostavno, kao što su kardigan ili suknja, ali definitivno nećete pogriješiti ni ako se odlučite da boje unesete u svakodnevni stajling pomoću asesoara (torba ili nakit samo su neke od opcija).

Izrez


Činjenica je da su ramena dio tijela koji najsporije stari odnosno tragovi starenja se najsporije uočavaju na njima. A tokom toplijih dana, jedan od jednostavnih načina da vaš stajling izgleda mladalačkije jeste da nosite majice i bluze koje otkrivaju ramena.


Međutim, ukoliko imate izraženo poprsje, onda nosite bluze i majice sa V izrezom. Na taj način ćete vizuelno izbalansirati gornji dio tijela, a istovremeno možete izgledati i mnogo mlađe i moderenije (naravno, bilo bi i više nego poželjno da izbjegavate duboke izreze).

Dugi kardigan


Kardigan je veoma moderan i poželjan komad garderobe tokom hladnijih dana, a može vam pomoći i da izgledate malo mlađe. Da biste u tome uspjele, birajte duže verzije ovog popularnog komada garderobe (najbolje one koji sežu ispod koljena). Pored toga, veoma lako ga možete iskombinovati skoro sa svim drugim komadima garderobe, ali i nositi u svim prilikama.

Marama ili šal u boji


Da li ste primijetili bore ili tragove starenja na vašem vratu? Nemojte ove mane prikrivati tako što ćete svakodnevno nositi rolku. Jedan od najlakših načina da ih prikrijete jeste da nosite, uvijek popularne i poželjne, marame i šalove. Takođe, ovdje isto možete dodati malo boje pa su marame i šalovi u boji (ili sa uzorcima, kao što su cvjetni, tufne, pruge ili životinjski) odlična opcija.

Cipele i čarape


Trik da izgledate više i mladalačkije? Uvijek kombinujte boju cipela sa bojom čarapa. Primjera radi, ukoliko nosite cipele boje kože (koje će vam dodatno pomoći da izgledate više i vitkije), onda birajte i čarape boje kože. Naravno, s crnim cipelama najbolje će ići i crne čarape. Ovo će vas vizuelno izdužiti te će i vaše noge izgledati tanje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info