Fantastičan stajling: Ovih 8 modnih dodataka svaka žena treba imati

0

Odjeća ne bi izgledala tako dobro da nemate asesoare koji dodatno povećavaju eleganciju vašeg izgleda. Možete imati omiljenju haljinu, ali ako je kombinujete sa različitim asesoarima, ona svaki put može izgledati drugačije.

Nakit, marama i kaiš samo su neki od asesoara koji upotpunjuju izgled određene odjevne kombinacije. Sljedećih osam mogu vam pomoći da promijenite izgled svakodnevne odjeće i izgledate fantastično.

Šešir


Postoje različite vrste šešira, a svaka izgleda privlačno na svoj način. On je idealan asesoar, jer čuva toplotu glave, ali i pridonosi ukupnom izgledu određenog modnog stila. I ne treba se samo ograničavati na klasišne šešire sa širokim obodom – uvijek možete koristiti i pletenu kapu, beretku ili kačket (u zavisnosti od kombinacije koju nosite).

Šešir sa širokim obodom i više je nego dobar tokom vrelih dana, kada je vašoj koži i kosi potrebna zaštita od sunčeve svjetlosti. Šešir se može kombinovati skoro sa svim odjevnim predmetima – od farmerica i suknje do bermuda i haljine.

Nakit


Ogrlice, narukvice, prstenje, naušnice… Rijetko koja žena ih ne voli. Bez obzira da li su od zlata, srebra ili su bižuterija, ovi asesoari izgledaju odlično na svakoj ženi. Zbog naušnica izgledate ženstvenije i one privlače pažnju ka licu i ističu vrat. Ukoliko nosite dekoltirani gornji dio, ogrlica će vam pomoći da upotpunite izgled. Čak i najobičnija haljina može izgledati spektakularno ukoliko se nosi sa odgovarajućim nakitom.

Čarape


Odlično idu uz suknje i haljine. U zavisnosti od prirode suknje ili haljine, potrebno je izabrati odgovarajući par čarapa. Čarape boje kože idealan su izbor za elegantne, večernje haljine. Kada je riječ o “neobaveznom” izgledu, možete birati čarape od debljih materijala i različitih boja koje će dodatno istaknuti izgled vaše suknje. Takođe, one su posebno efikasne kada se nose sa visokim potpeticama, jer daju nogama vitkiji izgled.

Cipele


Štikle, baletanke, gležnjerice – određena odjevna kombinacija zahtijeva i određeni par cipela. U zavisnosti od prigode nosićete i određene cipele. Kada je riječ o štiklama, one su pravi spas za dame koje imaju manje probleme sa visinom. Zbog cipela možda i ne izgledate vitkije, ali vam one mogu pomoći da hodate pravilno i da privučete pažnju na sebe. Jednostavno rečeno, ovo modno ostvarenje ponos je svake žene.

Torba


Kada je riječ o cipelama, sljedeća stvar koja nam pada na pamet je torba. Cipele bi uvijek trebalo da se slažu sa torbom. Možete nositi što god želite i ne razmišljati da li se odjeća slaže sa torbom – sve što treba da uradite jeste da uparite torbu i cipele, jer se one međusobno nadopunjuju (ipak, ovog pravila se ne morate uvijek pridržavati). Torbe, od najmanjih do najvećih, neizostavni su dio garderobe.

Marama


Apsolutno univerzalan asesoar! Možete je nositi na tako mnogo načina: oko vrata, oko glave, umjesto kaiša ili je možete svezati oko torbe čime ćete poboljšati njen efekat. Ako želite da osvježite torbu, jednostavno preko nje prebacite maramu svjetlijih nijansi i dobićete novu, živopisnu torbu. Maramu možete nositi i kada je hladno i kada je toplo. Ona će jednostavno dodati dašak elegancije i glamura skoro svim kombinacijama.

Asesoari za kosu


Bez obzira na ono što nosite, uvijek treba misliti na kosu i frizuru. Ljudi obično prvo gledaju u glavu pa tek onda obrate pažnju na ono što ste obukli. Ukoliko vam je kosa neuredna, teško da će se bilo ko osvrtati na vaš modni izričaj, sve da nosite Šanel. Čak iako nemate vremena da se posvetite kosi, koristite neki od asesoara za kosu koji će vam pomoći da izgledate bolje i urednije. Ukrasne gumice, rajf, marame i šnale samo su neki od njih.

Kaiš


Bez obzira da li je od platna, kože ili nekog drugog materijala, kaiš jednostavno morate imati. Možete ga nositi na različite načine: uz farmerice ili bilo koje druge pantalone, preko tunike ili majice, suknje, haljine…

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info