Ovo su najpopularniji parfemi ove sezone

0

Pronaći prepoznatljivi miris, koji će postati i jedan od vaših “zaštitnih znakova”, sigurno nije jednostavna stvar. Sa tako mnogo izbora, ponekad je zaista veoma teško odlučiti se za samo jedan. A, kao da samo kretanje kroz vrtlog mirisa nije dovoljno izazovno, novi parfem može mirisati drugačije jednom kada se malo zadrži na koži (upravo zbog toga je veoma bitno da ga uvijek isprobate – prije nego se odlučite za kupovinu – tako što ćete parfem nanijeti na kožu).

Iz svih navedenih razloga, sigurno nije tako lako postati najprodavaniji parfem. Uprkos svim kriterijima i mnogobrojnim ukusima, ove sezone, sljedećih pet parfema su najprodavaniji u svijetu, a samim tim i najpopularniji.

Emporio Armani – “Diamonds”


Slavna Merilin Monro nam je “otkrila” kako su “dijamanti najbolji ženini prijatelji”, a Emporio Armani parfem “Diamonds” možda i ne potvrđuje tu izreku, ali sigurno će vam pomoći da mirišete spektakularno. Iako je svjetlost dana ugledao prije više od deset godina, ove sezone jedan je od najprodavanijih parfema u svijetu.

Chanel – “Coco Mademoiselle”


Ne, ne morate biti gospođica da biste nosili ovaj parfem. I, ne, ne morate nositi ni malu crnu haljinu koju nam je draga Koko Šanel “podarila” prije više od stotinu godina. Potrebno je samo da nanesete ovaj prekrasni parfem i raspoloženje će vam se sigurno popraviti. Tako privlačan i svjež, jedan je od najomiljenijih slatkih nektara već više sezona, a i dalje je svakako jedan od najprodavanijih.

Paco Rabanne – “Lady Million”


Inspirisan zlatom, bogatstvom i raskoši, ovaj parfem mnogo je više od toga – ovo je jedan od onih parfema zbog kojih će vas svi primijetiti! Lady Million je jako postojan te je već par sezona jako popularan, a i ove je jedan od najprodavanijih ženskih parfema u svijetu.

Chanel – “Gabrielle”


Gabrijel Šanel, svuda u svijetu poznatija po imenu Koko Šanel, bila je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih modnih kreatorki. Žena koja je imala stila, a čije savjete i dan danas primjenjujemo, zaista je zaslužila da se njeno pravo ime nađe na bočici prekrasnog parfema. Ovo je novi parfem kuće Chanel – novi parfem, novo ime, novi dizajn i novi miris. Mnogo noviteta koji su ovaj parfem odmah “gurnuli” u sam vrh popularnosti.

Marc Jacobs – “Daisy Dream Forever”


Sladak i veoma intenzivan, ovaj parfem samo je “dorađena” verzija (sada već kultnog) originalnog parfema Daisy Dream (iako dorađen, znatno se razlikuje od originala). Njegova cvjetno-voćna kompozicija nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a i jedan je od najprodavanijih parfema ove sezone.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info