7 pogrešnih mjesta na koja nanosite šminku

0

Baš kao što su četkice za šminkanje i proizvodi koje koristite na licu veoma važni, jednako je važno i gdje nanosite šminku, jer vam u potpunosti može promijeniti izgled.

Sljedeće greške veoma su česte, ali ih je jednostavno ispraviti.

Nanosite bronzer na cijelo lice


Bronzer bi trebalo da naglasi strukturu vaših kostiju i ten, a ne da ih prikrije. Izbjegnite “prepečeni” izgled i bronzer štedljivo nanosite na čelo, jagodice i viličnu kost, jer samo tako nećete izgledati kao da nemate ukusa.

Nanošenje korektora


Ukoliko ispod očiju korektor nanosite u vidu tačkica, ne povećavate prednosti ovog odličnog “komada” šminke. Umjesto da ga nanosite u vidu tačkica, nacrtajte trougao. Ovo ne samo da će izjednačiti sve tamne mrlje i kolutove ispod očiju, već će otvoriti i istaknuti oči. Korektor izjednačite koristeći spužvicu i obavezno tapkanjem.

Ajlajner nanosite samo na liniju donjih trepavica


Nanošenje ajlajnera na donje trepavice može biti lakše, ali preskakanje linije gornjih trepavica može učiniti da vaše oči izgledaju manje te vašem licu dati stariji izgled (pretpostavljamo da vam to nije cilj).

Prenaglašen luk obrva


Definisanje obrva odlična je metoda koja vam može pomoći da izgledate što privlačnije, ali ukoliko luk “izvučete” mnogo više od njegovog prirodnog mjesta, izgledaćete staromodno i neprirodno.

Rumenilo


Ukoliko rumenilo isključivo nanosite na jagodice, više ćete izgledati kao klaun nego što će vam to osvježiti izgled. Umjesto toga, rumenilo nanesite na obraze, a zatim ga izjednačite pokretima ka jagodicama (takođe, možete ići i malo ka dole, kako bi obrazi dobili zdravi sjaj).

Sjenka


Najbrži način da izgledate kao da ste došli iz osamdesetih godina prošlog vijeka jeste da svjetlucavu sjenku nanesete skroz do obrva. Ukoliko fokus stavite samo na spoljašnje uglove očiju, izgledaćete mnogo modernije, mladolikije i privlačnije.

Previše korektora


Znate za onaj izraz “manje je više”? To se posebno odnosi kada je korektor u pitanju. Naravno, ovaj proizvod može vam pomoći da za svega par minuta izgledate mnogo svježije, ali ako ga nanesete previše, to neće biti slučaj. Uvijek ga nanosite u tankim slojevima, zatim izjednačite i tek onda vidite da li vam je potrebno još.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info