Žene koje cijene sebe uvijek rade ove stvari u vezama!

0

Nizak nivo samopoštovanja je ono što vas “uvlači” u loše veze, ono što sabotira nove veze i ono što uzrokuje da se osjećate slomljeno kada se veza završi.

Visok nivo samopoštovanja ne garantuje srećnu vezu, ali vas oprema vještinama koje vam pomažu da identifikujete šta želite i šta zaslužujete da imate te vam daje neophodnu snagu da izađete iz odnosa ukoliko vam nešto ne odgovara.

Žene koje cijene sebe i koje imaju samopoštovanje sljedeće stvari rade drugačije u vezama.

Žene koje cijene sebe ne analiziraju da li ih muškarac voli


Žene koje imaju visok nivo samopoštovanja vjeruju da su vrijedne ljubavi i ne preispituju šta neko osjeća prema njima. Znaju da su dobre, kompetentne, lako ih je zavoljeti i vjeruju da će prava osoba ovo i prepoznati. One ne pripisuju svoju vrijednost onome što muškarac misli i, kao rezultat, ne osjećaju se anksiozno niti su pod stresom kada su osjećanja muškarca nejasna.

Umjesto toga, one pretpostavljaju da ih on voli i zbog toga su u stanju da uživaju u vezi bez stahova i sumnji.

Žene koje cijene sebe postavljaju zdrave granice


Zdrave lične granice i visok nivo samopoštovanja idu ruku pod ruku. Kada postavite zdrave granice to znači da su vam vaše emocije i potrebe prioritet te ne pruzimate odgovornost za tuđe potrebe i emocije.

Žena koja je postavila zdrave granice neće izgubiti sebe u vezi i neće dopustiti da njen identitet bude u potpunosti zavisan od toga kako je muškarac vidi. Ona nastavlja da održava svoj život izvan veze i ne odustaje od prijatelja, hobija ili vremena koje joj je potrebno da provede sama.

Ona neće odbaciti važne dijelove sebe ili svog života zbog veze, a ako muškarac želi nešto više ili nešto drugo od onoga što mu ona može dati, ona će otići iz takve veze.

Žene koje cijene sebe vjeruju sebi i odlukama koje donose


Ključna komponenta visokog nivoa samopoštovanje jeste vjerovanje u sebe i vjerovanje da ćete donijeti dobre odluke dok shvatate da ste dobro opremljeni da se nosite sa stvarima kada one krenu nizbrdo.

Žene koje cijene sebe nemaju običaj da konstantno dovode u pitanje svoje postupke niti imaju sukob sa samima sobom oko toga šta će reći ili uraditi. Ponašaju se onako kako se osjećaju i ugodno im je da budu ono što jesu.

Žene koje cijene sebe prihvataju odgovornost


Žene koje cijene sebe prihvataju odgovornost za svoje postupke i emocije. One ne krive svoje partnere ako se ne osjećaju srećnima i ne gledaju na sebe kao na žrtve, bilo zbog nečijeg ponašanja ili okolnosti.

One shvataju da je njihovo vrijeme samo njihova odgovornost. Kao rezultat toga, one ne čame u vezama koje su dospjele u ćorsokak, nadajući se da će se nešto magično promijeniti samo od sebe. I ne krive bivše momke da su im protraćili vrijeme. One preuzimaju odgovornost za svoje izbore, bili oni dobri ili loši, i koriste greške koje su napravile kao priliku da rastu i postanu još bolje.

Žene koje cijene sebe ne ostaju u lošim vezama


Žene koje cijene sebe ne ostaju u vezama u kojima nemaju poštovanje i u kojima ih se ne cijeni i ne vrednuje. One se ne plaše da izađu iz veze kada shvate da ona ne funkcioniše, a misao kako neće “naći” nešto bolje i kako će ostati same do kraja života nikada im ne pada na pamet. One veoma brzo shvataju kada je situacija u vezi štetna i nepopravljiva i odmah izlaze iz takve veze.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info