15 najmodernijih zimskih kombinacija za trudnice

0

Trudnoća je, sama po sebi, prilično veliki izazov. Ništa manje nije izazovno ni oblačenje tokom tih devet mjeseci, a posebno kada je u pitanju zimska sezona.

Naravno, nosite uvijek ono što vam najbolje pristaje, ali ako želite da pri tome izgledate i veoma moderno, neka vam sljedećih petnaest kombinacija služe za inspiraciju.

Tregerice


Tregerice su zaista zgodan komad garderobe, jer ih možete nositi u svakodnevnim prilikama, čak i na posao (ukoliko još uvijek radite). Ako ih nosite u poslovne svrhe, birajte one od sitnog somota ili od što tamnijeg teksasa. Možete ih kombinovati sa rolkom i gležnjericama (veoma dobro ćete uraditi i ako ih nosite uz patike ili ravne cipele ili čizme).

Bijela košulja


Bijela košulja je univerzalni komad garderobe koji je idealan za sve prilike. Zaista, od svih modela košulja, ovo je onaj s kojim nikada ne možete pogriješiti. Možete je kombinovati sa tako mnogo drugih komada garderobe, a bijela košulja i tamne pantalone dobitna su kombinacija. Naravno, imajući u vidu da je vani hladno, ovdje možete dodati džemper ili kardigan (u zavisnosti šta vam bolje pristaje – kardigan je zgodniji ukoliko ste u poodmakloj trudnoći).

Džemper


Džemper je i više nego poželjan komad garderobe tokom hladnih zimskih dana, a zgodan je za sve prilike. Možete ga veoma lako kombinovati sa drugim komadima garderobe, a ukoliko birate širi džemper (bilo da je on dovoljno širok da prekrije vaš divni stomačić ili je riječ o predimenzioniranim verzijama), imajte u vidu da je onda najbolje da donji dio bude malo uži (uže farmerice ili pantalone sa niskim strukom idealna su opcija). I, na kraju, nemojte zaboraviti na jaknu ili kaput.

Bluza s mašnom


Ona je veoma privlačan i tako romantičan komad garderobe, a bez obzira na boju, veoma lako je možete ukombinovati u svakodnevni stajling. Ona se odlično slaže sa pantalonama i suknjama (čak i sa kožnim helankama). Što se tiče modela, ovdje ima više opcija, a vi birajte onaj koji vam najbolje odgovara. A, možete i ovdje dodati pulover sa V izrezom (kako bi mašna došla do izražaja) i kraći kaputić ili pak parku.

Mala crna haljina


Nemojte misliti da malu crnu haljinu ne možete nositi kada ste u drugom stanju. Zaista, ona je uvijek poželjna, a vi birajte modele koji su prilagođeni vremenskim prilikama. Malu crnu haljinu veoma lako možete stilizovati, a potrebno je svega par detalja. Možete je kombinovati sa kožnom jaknom (ukoliko vani nije previše hladno), ali će se odlično slagati i sa kaputom. Što se tiče obuće, gležnjerice sa životinjskim uzorkom odličan su izbor, jer će cjelokupnoj kombinaciji dati upečatljiv izgled. I, naravno, ne zaboravite čarape.

Predimenzionirani šal


Šal je veoma zgodan modni dodatak, skoro tokom svih sezona, a posebno kada je u pitanju zima. On vam može pomoći da u potpunosti osvježite svakodnevni stajling, a još ako birate karirani predimenzionirani šal, onda je to pun pogodak. Veoma dobro se slaže i sa kaputima i sa jaknama, a vama pomaže da izgledate veoma moderno.

Haljina i kaput


Zaista, ovo je tako jednostavna, a tako udobna kombinacija, a odgovara baš svim prilikama. Zimski modeli haljina idealni su za hladne dane, a u kombinaciji sa kaputom, biće vam dovoljno toplo i ugodno. Ovdje možete birati i šire čizmice do pola lista (malo su više od klasičnih gležnjerica, a veoma udobne, jer u njima ima dovoljno prostora, čak i za one dane kada su vam zglobovi natečeni).

Kolor bloking


Jeste li već isprobale ovaj trend? Kolor bloking je zaista odličan, jer vas može istaknuti iz mase, a ujedno ćete izgledati veoma moderno. Ovdje je riječ o kombinovanju kontrastnih boja pa, recimo, ukoliko se odlučite za plavi kaput onda ga kombinujte sa limun žutom torbom ili nekim drugim asesoarom koji je u svjetlijoj, živahnijoj nijasni (u ovom slučaju odlično bi se slagala i fuksija ili svijetla limeta zelena).

Helanke


Voljeli ih ili ne, činjenica je da su one veoma zgodan komad odjeće kada ste u drugom stanju. Veoma udobne i jednostavne za kombinovanje, helanke ne možete nositi baš u svim prilikama (sigurno nećete doći na posao u pamučnim helankama – doduše, možete ukoliko preko njih obučete haljinu), ali možete tokom onih dana koji ne zahtijevaju određeni dres kod. Kombinujte ih sa tunikama ili dugim džemperima i kardiganima, a što se tiče obuće, možete se odlučiti za gležnjerice na pertle ili klasične gležnjerice sa punom petom. Dodajte još kaput i karirani šal i spremni ste za dan pred vama.

Bijele pantalone


Bijele pantalone veoma lako možete uvrstiti u zimski stajling i nemojte se voditi onim zastarjelim pravilom kako ih ne bi trebalo nositi tokom zime. Bijela je veoma moderna nijansa, a definitivno je i jedna od najsvježijih. Veoma je zgodna za kombinovanje sa svim drugim bojama, bilo da se radi o neutralnim ili živahinijim. Takođe, kombinacija crne i bijele neprolazna je klasika pa je ovo samo jedna od opcija za koju se možete odlučiti ove zime.

Zimski pasteli


Pastelne boje su veoma nježne i blage, a često ćete čuti i kako ih nazivaju dječijim nijansama. Jedna od opcija za koju se možete odlučiti tokom zimske sezone svakako je kaput u pastelno plavoj nijansi, a koji ćete nositi i više sezona. Možete ga kombinovati sa svim drugim bojama (mada bi bilo dobro da izbjegavate kombinivanje sa drugim pastelnim nijansama).

Ultra visoke čizme


One su ultra popularne, a nema razloga da ih ne nosite i tokom trudnoće. Ovdje samo obratite pažnju na petu (možda je najbolje da birate modele sa punom, kockastom petom, jer će vam oni ponuditi najbolju podršku). Odlične su za kombinovanje sa farmericama i majicama, ali jednako dobro ćete uraditi i ukoliko ih kombinujete da mini ili midi haljinom.

Džemper haljina


Zbog svoje funkcionalnosti, udobnosti i jednostavnosti, džemper haljina jedan je od najboljih modnih izbora tokom hladnih zimskih dana (bez obzira da li ste u drugom stanju ili ne). Možete birati i modele sa rol kragnom, a ne morate je previše stilizovati. Ukoliko se odlučite za kraći model, kombinujte je sa čizmama preko koljena. Ukoliko je riječ o midi džemper haljini, veoma lako je možete kombinovati sa čizmama do koljena ili gležnjericama. Na kraju, dodajte dužu, elegantnu parka jaknu ili kaput.

Dugi džemper


I dugi džemper je veoma poželjan komad zimske garderobe, a odličan je za svakodnevne prilike. On će vam pomoći da vam bude dovoljno toplo i ugodno, a možete ga kombinovati sa svim drugim komadima garderobe. I, birajte one koji imaju zanimljive motive na sebi, kako ne biste izgledali jednolično. Duža jakna ili kaput do pola lista odlično će se slagati s njim.

Dašak boje


Uvijek je dobro unijeti određene boje u svakodnevni stajling, jer vam one mogu pomoći da vaša kombinacija izgleda zanimljivije, svježije i privlačnije. Zagasita narandžasta dobar je izbor, jer je prilično neutralna, nije previše upadljiva, a opet je jako privlačna. Pantalone ili kaput, sasvim je svejedno, jer ćete u oba slučaja osvježiti svoj stajling.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info