Stil bez greške: 6 komada odjeće koje nosi svaka urbana žena

0

Uopšte vam nisu potrebni trendovski komadi garderobe ukoliko vam je cilj da izgledate urbano, moderno i veoma privlačno. To zna svaka urbana žena, a sljedećih šest komada garderobe uvijek su njen prvi izbor.

Klasične štike


Klasične i suptilno seksi, klasične štikle uvijek su odličan izbor. Zaista, možete ih nositi u svim prilikama, bilo da je riječ o poslovnim kombinacijama ili o onima koje ćete nositi u slobodno vrijeme.

Klasične štikle veoma lako se kombinuju sa pantalonama, ali i sa haljinama i suknjama. Sve u svemu, ovo je obuća s kojom nikada ne možete pogriješiti, a uvijek ih nosite sa klasičnim komadima odjeće.

Blejzer ili jakna od tvida


Strukturisani komad garderobe koji je zaista uvijek poželjan, a veoma elegantan i privlačan. Blejzer ili jaknu od tvida možete nositi u svim prilikama i kombinovati sa svim drugim komadima garderobe, ali i sa svim modelima obuće.

Kada je riječ o eleganciji i urbanom stilu, upravo ova dva modela i jesu najelegantnija i najpopularnija.

Mala crna haljina


Svaka urbana i moderna žena ima u svom ormaru bar jednu malu crnu haljinu. Ona je neprolazni komad garderobe, koji se može nositi u svim prilikama i može se reći da je i najpopularnija haljina na svijetu (da, tako je već skoro stotinu godina). I, dodaćemo još i ovo: hvala ti, draga, Koko Šanel!

Baloner


Jedno je sigurno: baloner je komad garderobe koji su uvijek nosile, a i dan danas ga nose, žene koje imaju stila.

Bez obzira da li je u pitanju klasični baloner (ovdje se misli na boju, koja može varirati od bež do svijetlo smeđe) ili baloner u nekoj od trendovskih boja ili dezena, on se veoma lako kombinuje, a garancija je dobrog stila i ukusa (naravno, to zavisi i od ostatka odjevne kombinacije).

Pantalone sa visokim strukom


Svaka urbana i moderna žena svjesna je koliko je ovaj model privlačan i funkcionalan. Pantalone sa visokim strukom odlično se slažu sa majicama, košuljama i bluzama, a odlične su za tako mnogo prilika.

Osim što su veoma zahvalne za kombinovanje, one i na najlakši način mogu prikriti određene nedostatke na tijelu (kao što su stomak i butine), ali i pomoći vam da vizuelno izgledate viši.

Ženstvena bluza


Ponekad su dovoljni sasvim mali detalji koji od obične kombinacije stvaraju odličnu. Bluza je veoma zahvalan komad garderobe, a možete je naći u više modela. Neki od njih su bluza sa mašnom, sa širokim rukavima, sa peplumom…

U svakom slučaju, ona je veoma ženstven komad garderobe koji vam može pomoći da izgledate (ali i osjećate se) fantastično.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info