Večeras: Pun Mjesec u znaku Lava (i kako da to najbolje iskoristite)

0

Večeras možemo biti svjedok i veoma rijetkog fenomena, a koji se naziva pomračenje super krvavog plavog Mjececa, a pomenuti fenomen dešava se u znaku Lava.

Međutim, hajde prvo da objasnimo pojmove koji opisuju ovu rijetku astrološku pojavu.

Super: Super Mjesec dešava se kada je puni Mjesec najbliži Zemlji. Ovo pomračenje Mjeseca dešavaće se veoma blizu Zemlji, što znači da će njegova vidljivost biti visoka, a energetski efekti veoma snažni.

Krvavi: Krvavi Mjesec koristi se da bi se opisala serija od tri ili više pomračenja Mjeseca, ali ime je nastalo iz razloga što potpuno pomračenje Mjesecu daje crvenkast odsjaj. Krvavi Mjesec prilično je rijetka pojava, a zadnji se dogodio 2015. godine. S obzirom da se krvavi Mjesec uvijek dešava u serijama, kasnije ove godine očekuje nas još jedan, kao i jedan početkom 2019. godine.

Plavi: Plavi Mjesec je drugi puni Mjesec u kalendarskom mjesecu. Kad god se u istom mjesecu pojave dva puna Mjeseca, ovaj drugi se naziva plavi Mjesec. Ovo je takođe prilično rijetka pojava te ovo pomračenje čini još značajnijim. Interesantno je da nam 2018. godina donosi dva plava Mjeseca.

Zadnji put se pomračenje super krvavog plavog Mjeseca desilo prije 36 godina, ali ova vrsta pomračenja u znaku Lava ekstremno je rijetka te se nije desila već stotinama godina.

Kadgod imamo rijetki nebeski događaj, kao što je ovaj, osjećamo snažnu energiju koja ima potencijal da izazove velike talase u našim životima.

Pomračenja uvijek dolaze u ciklusima, a ovo pomračenje povezano je sa pomračenjima Mjeseca koja su se desila u februaru i avgustu prošle godine. To znači da sve lekcije koje su se spremale od tada, večeras se zatvaraju i završavaju. Najvjerovatnije će se sve ono što je pomračenje Mjeseca u avgustu donijelo u vaš život sada kristalizovati, završiti, pojasniti, riješiti i preći u fazu mirovanja.

Ovo pomračenje punog Mjeseca neće vam samo pomoći u donošenju odluka i zatvaranja važnih poglavlja koje “vučete” od druge polovine prošle godine već će otvoriti i aktivirati novu energiju koja će vas pratiti do sljedeće runde pomračenja, u julu i avgustu ove godine.


Pomračenja često donose i prelomne tačke u našim životima. Ona su često pokretač promjena te osvjetljavaju ona područja u našim životima kojima je potrebna pažnja. Mjesec predstavlja naše emocije i način na koji se osjećamo sigurno i bezbijedno dok se krećemo kroz svijet. Tokom pomračenja, naš osjećaj sigurnosti i komfora obično je uzdrman na neki način, a mi dobijamo priliku da pogledamo duboko u sebe i otkrijemo sopstvene strahove, nade, snove i istinu.

Kako ovo pomračenje pada u vatreni znak Lava, ono će nas istinski voditi da preuzmemo odgovornost i kontrolu nad svojim životima. Pošto je ovo energija punog Mjeseca, većina akcija koje ćemo preduzeti odnosiće se na raščišćavanje sa prošlošću i zatvaranje starih poglavlja života.

Iako će energija Lava željeti da djelujemo, postoji i potreba za povlačenjem i raščišćavanjem stvari počevši iznutra. Zapravo, skrivene istine i zakopane emocije vjerovatno će izbiti na površinu tokom pomračenja, a velika je vjerovatnoća da ćete morati dopustiti da se to desi kako biste najbolje znali šta vam je činiti ubuduće.

Pomračenja obično na površinu iznose i snažne emocije, a velike su šanse da će ovo pomračenje Mjeseca povećati vašu osjetljivost i donijeti zagrijane emocije. Stare rane iz prošlosti mogle bi da izbiju u prvi plan. Ukoliko stvari postanu intenzivne ili ako vaš osjećaj sigurnosti bude u potpunosti poljuljan, zapamtite da se to dešava iz razloga da biste mogli napraviti neke pozitivne promjene u svom životu.

Kada se osjećate sigurnima iznutra, iz dubine duše, to vam daje samopouzdanje da izrazite svoju istinu, budete ono ko i jeste i da pratite svoje snove. Ovo pomračenje Mjeseca pomoći će vam da nađete svoj put kroz sve ovo te da pronađete unutrašnju snagu kako biste se osjećali sigurni u sebe.

Ukoliko dopustite energiji ovog Mjeseca da se filtrira u vaš život i prihvatite promjene i inspiracije koje ona donosi, dobićete ogroman vjetar u leđa da stvorite novo stanje bića. Stanje bića gdje se možete osjećati samouvjereno, podržano i voljeno od samih sebe, ali i svijeta koji vas okružuje. Stanje bića u kome imate dovoljno samopouzdanja da budete ono ko jeste.

Ovo pomračenje Mjeseca poseban je nebeski događaj koji će oblikovati pravac i energiju godine koja je pred nama. Imajući u vidu da je ovo pomračenje veoma intenzivno, njegove efekte ćete osjećati i u narednih nekoliko sedmica, sve dok se njegova energija ne ustali. Budite blagi prema sebi i obratite pažnju na sve probleme ili obrasce koji se mogu pojaviti tokom ovog perioda.

Ukoliko nešto počne da “klizi” iz vašeg života ili ako se nešto naglo okonča u vrijeme ovog pomračenja, znajte da to tako i treba da bude i dozvolite da sve ide svojim prirodnim tokom. Ovo pomračenje Mjeseca veoma je snažno i nema sumnje da će vas dovesti tamo gdje bi i trebalo da budete i pomoći vam da dođete i do višeg nivoa svijesti.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info