5 modnih pravila koja morate zapamtiti jednom zauvijek (ako želite da izgledate otmjeno)

0

“Obucite se traljavo i svi će se sjećati vaše odjeće. Obucite se besprijekorno i svi će zapamtiti ženu”, riječi su neponovljive Koko Šanel. Zaista je teško ne složiti se sa njom, jer je odjeća veoma važan dio našeg imidža. Svaka greška koju možete napraviti prilikom kombinovanja odjeće sigurno vam ne ide u korist, pogotovo kada je riječ o poslovnoj komunikaciji, ali i uopšteno.

Stil se ne kupuje. Sa stilom se ne rađa. Stil se gradi. Razvija. Nadopunjuje. A sljedećih pet modnih pravila bi trebalo uvijek da poštujete, a posebno ako vam je cilj da izgledate otmjeno i besprijekorno.

Košulja


Ukoliko nosite košulje, preporučljivo je da otkopčate maksimalno dva gornja dugmeta. Sve više od toga smatra se neprimjerenim i neotmjenim.

Nakit


Naušnice kombinujte sa narukvicom ili prsten kombinujte sa ogrlicom sa privjeskom – tri ili više komada nakita u jednoj kombinaciji izgleda neprivlačno i bezukusno.

Dužina


Duža odjeća i dekolte (dekoltirana maksi haljina ili midi haljina) odličan je izbor. Mini haljina i dekolte izgleda vulgarno. Mini haljina sa okruglim izrezom mnogo je bolji i sofisticiraniji izbor.

Poslovna etiketa


Izrez ili dekolte na komadima odjeće koje nosite na posao ne smije biti dublji od 10 centimetara, počevši od ključne kosti. Sve dublje od toga smatra se neprimjerenim.

Bluza bez rukava


Ukoliko na posao nosite koamde odjeće bez rukava, to sigurno ne smije biti majica na bretele, jer je to u formalnom okruženju neprihvatljivo. I, ne izgleda otmjeno. Takođe, ovi komadi odjeće ne bi trebalo da budu dekoltirani.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info