10 recepata za fenomenalnu čokoladnu tortu

0

Čokoladni kolači i torte zauzimaju posebno mjesto kod svakog sladokusca. Ono što je najbolje od svega jeste to što su čokoladne torte idealne za sve prilike, a mi vam donosimo recepte za deset fantastičnih. Prijatno!

Fantastično kremasta čokoladna torta

foto: Domaći recepti

Tako kremasta i divna, ova čokoladna torta sigurno je jedna od onih koje ćete obožavati na pravi zalogaj! Recept pogledajte ovdje.

Čokoladna karamel torta

foto: Mamina jela

Ova fenomenalna torta nije komplikovana za napraviti, a tako je ukusna i izdašna da će vam postati jedna od omiljenih. Recept pogledajte ovdje.

Čokoladna bomba

foto: Domaći recepti

Ovo je jedna od onih torti koje odgovaraju baš svim prilikama. Veoma ukusna i zadovoljiće i one najizbirljivije, a recept možete pogledati ovdje.

Kraljica čokolade

foto: Recepttura

Ovo i ne bi bila neka lista da se na njoj ne nalazi i jedna od najčuvenijih i najboljih čokoladnih torti – Kraljica čokolade. Recept pogledajte ovdje.

Čokoladna kokos fantazija

foto: Brzi kolači

Ljubitelji kokosa i čokolade, znamo da vam je baunti najdraži slatkiš. Međutim, ukoliko volite kremaste torte, a u čiji sastav ulaze kokos i čokolada, isprobajte recept za ovu fantastičnu poslasticu. Recept pogledajte ovdje.

Torta sa čokoladom i narandžom

foto: Coolinarika

Čokolada je uvijek odlična u kombinaciji sa drugim sastojcima, a kada je riječ o narandži, to je onda jedna od vrhunskih poslastica. Recept za ovu sjajnu tortu pogledajte ovdje.

Čokoladna torta s jagodama

foto: Mystic cakes

Pa, ima li bolje kombinacije od čokolade i jagoda? Možda i ima, ali je ovo jedna od onih koje jako volimo. A što se tiče ove torte, dodaćemo još da vam za nju nije potrebno brašno! Recept pogledajte ovdje.

Čokoladna Plazma torta

foto: Mamina jela

Plazma i čokolada? O, da! Za ovu tortu je možda i potrebno izdvojiti malo više vremena, velika prednost joj je što se ne peče, a ukus je apsolutno božanstven. Recept pogdledajte ovdje.

Torta sa tri vrste čokolade

foto: Gastrosfera

Tri vrste čokolade u fantastičnoj torti koja se ne peče, garancija su neponovljivog užitka. Recept pogledajte ovdje.

Čokoladna fantazija


Ovo je još jedan recept za tortu u čiji sastav ne ide brašno, a čiji je ukus prava fantazija. Veoma lako i brzo se pravi, a spoj čokolade i malina nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Recept pogledajte ovdje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info