5 pouzdanih znakova da ste u lošem braku

0

Kako to u životu često bude, ne ispostave se uvijek svi naši izbori i odluke kao one prave pa tako i kada je odabir bračnog partnera u pitanju, sa čim se ni najmanje nije lako suočiti. U momentu kada uvidite da neko za koga ste mislili da je ljubav vašeg života, zapravo nije osoba sa kojom možete da funkcionišete u smislu zajedničkog života, sigurno je potrebno vremena dok tu istinu kažete naglas i priznate je sebi, a kamoli drugima. Upravo na tom putu samospoznaje postoje signali koje ne smijete ignorisati.

Vjerujemo da je teško stisnuti zube, priznati da u braku više nema ljubavi ili da su neke stvari prosto nepopravljive i jednostavno krenuti dalje i naći se na nekom novom početku i na novoj životnoj prekretnici. Kada život udvoje počinje da liči na sve samo ne na život dvoje koji se vole, onda je vrijeme da se stavi prst na čelo i razmisli šta dalje. A, evo i koji su to znaci koji su jasan pokazatelj da je vjerovatno došlo vrijeme za neke teške odluke.

Glumite pred drugima

Iako znate da ništa nije u redu i da odnos između vas i partnera više nije ono što je bio, niste to još uvijek priznali ni sebi, a kamoli drugima. Osjećate se nelagodno kada ste u društvu svojih prijatelja, koji možda imaju savršen brak pa i vi glumite savršeno srećan par.

Ipak, u jednom momentu, moraćete sa tim da prekinete, jer prije svega nije dobro da obmanjujete sebe. Pravi prijatelji će, uostalom, uvijek biti tu za vas i podržaće vas u vašoj odluci. I vama će biti lakše da sa drugima podijelite kako se osjećate.

Često prijetite partneru razvodom

Ukoliko vam je pominjanje razvoda kao dobar dan i, ako se svaka vaša svađa sa partnerom baš tako okončava, onda je vrijeme i da se zamislite nad tim riječima.

Iako važi da ono što je izrečeno u afektu nije uvijek rečeno i za zbilja, prečesto spominjanje razvoda uglavnom znači i da vama ta ideja postaje sve bliža. Bitno je da razgovarate sa svojim bračnim drugom mirnim tonom i da konačno vidite da li ste na kraju zajedničkog puta.

Živite paralelne živote sa partnerom

Kao i u svemu u životu, tako i u braku treba težiti zlatnoj sredini. Prevelika upućenost partnera jedno na drugo nije dobra za odnos u dugoročnom smislu – svako treba da ima vreme za sebe, svoje prijatelje, interesovanja i slično, ali to nikako ne znači da treba živjeti paralelne živote.

Dvoje koji su u braku, a koji se vide samo u prolazu, ne planiraju svoje zajedničko vrijeme i, što je najvažnije, ne raduju se istom, nemaju problem samo u komunikaciji već su vrlo vjerovatno na putu da se njihov brak okonča razvodom.

Niste intimni

Jedan od glavnih pokazatelja da ste u lošem braku jeste kada vi i partner postajete stranci – i u onom smislu koji smo pomenuli u prethodnom odjeljku, ali i u smislu nedostaka bračne intimnosti i seksulane želje.

Naravno, to može biti samo faza, ali ukoliko ona traje dugo i ukoliko se prepoznajete, ne samo u ovoj nego i u svim prethodno opisanim situacijama, onda je vrlo vjerovatno da stvari postaju teže popravljive u vašem odnosu.

Srećniji ste kada vaš partner nije pored vas

Jedva čekate da ode na službeni put, nemate ništa protiv kada ide na piće sa drugarima, naprotiv – jedino želite da se što duže zadrži i osjećate da lakše dišete kada nije pored vas? Vjerujemo da niste ovako zamišljali svoj brak, a ukoliko se ovako zaista i ojsećate, nikako to ne treba da ignorišete, jer se stvari neće riješiti same od sebe.

Uostalom, ako ste već samo na papiru u braku, dok sve ostalo što odnos sa voljenom osobom podrazumijeva više ne postoji, onda je vrijeme da zaista i okrenete novi list.

Izvor: Mogu ja to sama

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info