Ultra ljubičasta: Boja godine i kako je nositi

0

Svake godine pa tako i ove, Institut za boje Pantone odabrao je boju godine. Prošle godine bila je to prekrasna nijansa zelene boje (proljetna zelena), a ove godine to je – ultra ljubičasta! Boja koja je dostojna svake modne kraljice, ali i koju je veoma lako ukomponovati u stajling. Evo i kako.

Haljina


Jedan od najjednostavnijih, ali i najprivlačnijih, načina da nosite ovu divnu boju jeste haljina. Maksi, midi, sa rukavima ili bez – stvar je vaših ličnih preferencija, ali i sezone.

Blejzer


Blejzer je apsolutno fantastična jakna koju možete nositi u svim prilikama i na tako mnogo načina. Ove godine birajte model u ultra ljubičastoj.

Čarape


Naravno, nećete pogriješiti ni ako se odlučite za čarape u ovoj nijansi. Štaviše, one su detalj koji u potpunosti mogu promijeniti, ali i poboljšati, vaš stajling.

Majica/rolka/košulja


Bez obzira da li je riječ o majici ili džemperu sa rol kragnom, oni su uvijek moderni i popularni, pogotovo tokom hladnijih dana.

Suknja


Suknja je komad odjeće koji tako rado nosimo, bez obzira na prilike i sezone. Ukoliko vam je cilj da i vaš stajling bude trendi, ultra ljubičasta suknja odličan je izbor.

Pantalone


Svakako, pantalone su neizbježan komad odjeće svake žene. Bilo da je riječ o užim ili širim, uvijek ih rado nosimo. Poboljšajte vaš stajling tako što ćete nositi pantalone u ovoj kraljevskoj nijansi.

Kapa


Tokom prohladnih dana, kapa je idealan asesoar od kojeg ne bi trebalo da “bježite”. Ona vam može pomoći da izgledate šik, bez obzira da li je riječ o klasičnoj kapi sa kićankom ili o neizbježnoj francuskoj beretki.

Bluza


Bluza je neizbježan komad garderobe, kada je riječ o poslovnom stajlingu. Naravno, veoma rado je nosimo i u drugim prilikama koje zahtijevaju elegantniji dres kod.

Asesoari


Asesoari nam pomažu da od obične kombinacije kreiramo fantastičnu, a jedan od najpopularnijih svakako je torba. Bilo da je riječ o ultra popularnom ruksaku ili elegantnoj pismo torbi, nijansa ultra ljubičaste ove godine je imperativ.

Kaput


Kaput je i više nego neophodan tokom hladnih jesenjih i zimskih dana, a ovaj u ultra ljubičastoj nijansi ćete nositi više sezona. Odličan je, jer se može kombinovati sa svim drugim bojama te, s pravom, možemo reći da je jednako privlačan kao i crni kaput.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info