Od danas nosimo kapute: 30 prekrasnih modela za 30 dana zime

0

Kada se radi o zimskoj garderobi, kaput je jedna od najboljih investicija. Osim što ga možete nositi u mnogobrojnim prilikama, činjenica je da ga možete nositi i više sezona, a svaka moderna dama trebalo bi da ima bar jedan kaput u svom ormaru.

Bez obzira da li ste se odlučile da ga sašijete ili da ga kupite (savjet: uvijek čekajte sniženja da biste ga kupile), donosimo vam trideset fantastičnih kombinacija u kojima je u prvom planu, upravo, kaput.

Upečatljiv utisak


Jedan od najupečatljivijih načina da se istaknete, u odnosu na okolinu, svakako je da tokom zimske sezone birate svijetle i živahne boje. Limun žuta boja kaputa samo je jedna od opcija, a koja je idealna za kombinovanje sa svim drugim tamnim nijansama.

Damski stil


Haljina je odličan komad garderobe i to ne samo za ljetnu sezonu. Veoma lako se može uvrstiti i u zimski stajling (birajte one modele koji su sašiveni od toplijih materijala), a u kombinaciji sa kaputom dobijate veoma jednostavnu, ali ultra efektnu kombinaciju.

Simpatična asimetrija


Asimetrični krojevi veoma su laskavi, a kaput svakako nije izuzetak. Najbolje od svega jeste što upravo ovaj kroj odvlači pažnju od malih nedostataka koje možda imate na tijelu, a koji vas ponekad mogu činiti i nesigurnima (čitajte: butine).

50 nijansi crvene


Uh, nijanse prekrasne crvene! Bez obzira da li je riječ o klasičnoj crvenoj, bordo, mak crvenoj, boji cigle… Zaista, ne postoji nijedna druga nijansa koja će vas istaknuti od okoline tokom hladnog zimskog dana (ali i bilo kojeg drugog). Bordo kaput odlična je opcija, jer se može kombinovati sa svim drugim bojama. Ima isti efekat kao i crna.

Bijela je zakon


Možda ste i mislili kako ona nije “odgovarajuća” za zimsku sezonu, ali to je zastajelo pravilo kojeg se uopšte ne trebate držati. Štaviše, upravo vam bijela može pomoći da u potpunosti osvježite svoj stajling tokom zime.

Ružičasti puder


Nježna i suptilna, puder ružičasta veoma je zahvalna za kombinovanje, posebno kada je riječ o tamnim nijansama i tonovima. Imajući u vidu da je riječ o jednoj veoma blagoj boji, idealna je za sve prilike.

Stilski detalji


Nemojte misliti da je samo dovoljno da prebacite kaput preko leđa i to je to! Ne, nije. Kako bi vaša kombinacija bila što upečatljivija, dodajte par modnih detalja koji će je dodatno istaknuti i obogatiti. Bez obzira da li je u pitanju šal ili marama, rukavice i torba, činjenica je da vam oni mogu pomoći da izgledate bolje.

Monohromatska boginja


Želite da budete u jednom “tonu”? Ništa lakše! Monohromatski stil vam može pomoći da izgledate veoma pristojno, ali i privlačno. Jedan od najlakših načina da to postignete jeste da kombinujete nijanse, uvijek poželjne, smeđe boje.

A fuksija?


O, da! Varijanta ružičaste koja se može nazvati i električnim tonom. Veoma privlačna, a tako dobra za kombinovanje. Doduše, ako se odlučite za kaput u ovoj boji, najbolje ga je kombinovati sa tamnijim bojama, kako bi on što više došao do izražaja.

Zemljani tonovi


Oni su veoma nježni i blagi, a svakoj ženi odlično pristaju. Za razliku od vatrenih i živahnih boja (koje mnoge žene izbjegavaju), zemljani tonovi pristaju svakom tenu, ali i stajlingu. Kaput u ovim nijansama samo je jedan od načina na koje ih možete nositi i izgledati spektakularno.

Zimska idila


Malo bijele, malo crne, malo ružičate… I, to je to! Kombinacija koja je idealna za hladne zimske dane, jer kombinujete živahne nijanse sa neutralnim. Dakle, nema greške!

Malo krzna


Jedan od najlakših načina da obogatite svoj svakodnevni stajling jeste da koristite detalje (ili komade garderobe) od vještačkog krzna. Kada je riječ o detaljima, možete pronaći više opcija koje se veoma lako mogu ukomponovati u svakodnevni stajling pa i dodati kaputu.

Kanarinac


Još jedna nijansa žute koja se tako dobro slaže sa neutralnim nijansama, prvenstveno sa sivom i crnom (ili njihovom kombinacijom). U svakom slučaju, veoma je privlačna te je možete nositi u svim prilikama.

Do pola lista


Može se reći da je ovo i jedan od klasičnih modela, bar što se tiče dužine. Odličan je za kombinovanje sa svim komadima odjeće (uključujući suknje i haljine), ali i obuće. Štaviše, kombinujte ga sa kožnim helankama i patikama i dobićete opuštenu, polusportsku kombinaciju.

Do koljena


S druge strane, dužina do koljena veoma je popularna i funkcionalna. I ovdje je najčešće riječ o klasičnim krojevima, ali veoma često ćete naići i na kapute ove dužine koji su A kroja, a koji su baš idealni za slojevito oblačenje.

Najpopularnije zimske boje


Bez nekog pretjeranog razmišljanja, dvije najpopularnije zimske boje uvijek su crvena i zelena (ili njihove varijante). Ono što je dobro jeste da se njih dvije mogu veoma lako kombinovati, bilo da je riječ o haljini i kaputu ili drugim komadima garderobe.

Najjednostavnija kombinacija


Kaput i farmerice sigurno su najjednostavnija kombinacija koju možete nositi tokom zimske sezone, a idealna je za sve neobavezne varijante. Pored toga, ukoliko birate crni kaput, on se veoma lako može iskombinovati i sa svim drugim komadima garderobe.

Nježni tonovi


Blago kremaste nijanse veoma su nježne i privlačne, ali vam mogu pomoći i da se izdvojite iz okoline, imajući u vidu da je riječ o svjetlijim nijansama koje privlače pažnju slučajnog posmatrača. Veoma su efektne i zaista idealne za tmurni zimski dan.

Ogrtač


Veoma privlačan i funkcionalan, ovaj model kaputa veoma je zgodan za kombinovanje. Bez obzira da li se odlučite za pantalone, suknju ili haljinu, upravo ovaj model kaputa pomoći će vam da se osjećate veoma ugodno, a da vam istovremeno bude i veoma toplo.

Klasični kroj


Kada je riječ o klasičnim krojevima, dobro je to što postoji model koji odgovara svakoj ženi, ali i to što se on već odavno može naći u svim nijansama, a ne samo crnoj, sivoj ili smeđoj. Ako birate toplije nijanse, onda znajte da se one mogu kombinovati sa svim neutralnim, ali i sa mnogo drugih svjetlijih boja.

Pastelna ljepotica


Nekako smo navikli da sve te nježne, pastelne nijanse nosimo tokom proljeća (veoma često i tokom ljeta), ali nećete pogriješiti ni ako se odlučite da ih nosite tokom zime. Opcije su mnogobrojne, a imajući u vidu da su ovo veoma blage i nježne nijanse, koje su i više nego prijatne oku, možete ih nositi u svim prilikama. Kaput je samo jedna od opcija da ih uvrstite u svakodnevni stajling.

Pijesak


Prekrasna boja pijeska uvijek nas asocira na bezbrižne ljetne dane okupane suncem i morsku idilu kojoj se uvijek tako radujemo. Međutim, ova divna boja idealna je i za zimsku sezonu, pogotovo ako je riječ o kaputu.

Pola-pola


A šta ako se odlučite za kaput u dvije nijanse? Reći ćemo: veoma odvažno od vas! A, tako ga je lako kombinovati. U zavisnosti od boja koje su zastupljene na kaputu, na gornjem dijelu možete koristiti iste boje kao što su na kaputu, a tako i na donjem. Međutim, još bolji efekat ćete postoći ukoliko stvari malo “obrnete”: neka se gornja boja kaputa slaže sa donjim dijelom ostatka kombinacije, a donja sa gornjim. Ultra efektno!

Blago karirani dezen


Bijela, kao podloga, odlična je za zimsku (pa i za svaku drugu) sezonu, a još ako je “prošarana” svježim i odvažnim bojama, koje prave popularne kvadratiće, dobijate dezen koji će privući svačiju pažnju. Kombinacija bijele i ružičaste samo je jedna od mnogobrojnih, a privlačnih opcija.

Kolor bloking


Kombinujte kontrastne boje i dobijate ultra moderni kolor bloking stil! Ipak, da napomenemo, ovaj stil nije baš za svakoga, a posebno ne za dame koje ne žele da se istaknu iz gomile. Za sve druge, on je i više nego idealan.

Teget


Još jedna bazna nijansa koja je idealna za kombinovanje sa svim bojama, bez obzira da li se one nalaze na svijetlom ili tamnom spektru. Pored toga, ona vam (ako je pravilno kombinujete) može pomoći i da izgledate vitkije. Dakle, pun pogodak!

Ružica i ljubičica


Pastelna nijansa ružičaste (ili bejbi ružičasta) veoma je nježna i suptilna, a može se nositi u tako mnogo prilika, bez bojazni da će biti napadna. Možete je kombinovati sa dosta drugih boja, a jedan od načina je da to budu i druge pastelne boje (pastelna ljubičasta samo je jedna od opcija).

Kratki kaput


Ukoliko baš i niste ljubitelj dužih modela kaputa, uvijek se možete odlučiti za kraće opcije. Štaviše, one su veoma moderne i popularne, a veoma zahvalne za kombinovanje sa drugim komadima garderobe.

S crnom nema greške!


Crni kaput jedan je i od najpopularnijih, bez obzira na model o kojem je riječ. Tako zgodan za kombinovanje sa svim drugim bojama, ali je idealan i za sve prilike, bilo da se radi o poslovnim ili opuštenim varijantama.

Zanimljivi rukavi


Kao što smo već napomenuli, detalji od krzna mogu na veoma upečatljiv način poboljšati i obogatiti svaku kombinaciju, a najbolje od svega jeste što se oni mogu kupiti “posebno”, odnosno ne moraju biti sastavni dio određenog komada garderobe. Primjera radi, narukvice od krzna (koje ćete navući preko rukava) samo su jedna od opcija.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info