Srećne žene nikada ne rade ove 4 stvari

0

Koliko god se trudili i radili na sebi, postoje samo četiri stvari koje bi trebalo u potpunosti da eliminišete, a kako biste bili zadovoljni i srećni. Evo i koje su to.

Ne porede se sa drugima


Najjednostavnije rečeno, poređenje ubija radost. Kada to radite, tada i “hranite zvijer” koja vas vodi ka tome da ne bude srećni. Naravno, sasvim je prirodno izraziti radoznalost za živote drugih ljudi. Međutim, kada ova naizgled nevina tendencija postane opsesija, ona uzima danak na zadovoljstvo i psihičko stanje.

Zavisnost od poređenja sa drugima destruktivna je kao bilo koja druga. Ali, vi imate snagu da zaustavite tu naviku koja kontroliše vaš život i nivo vašeg samopoštovanja. Počnite da volite sve svoje nesavršenosti i iskustva. Ne postoji niko kao vi na ovom svijetu. Jedina osoba od koje bi trebalo da pokušavate biti bolji svakog dana ste vi. Samo vi i niko drugi.

Prepuštanje žaljenju


Sasvim je zdravo i poželjno prisjetiti se prošlih iskustava i izvući određene uvide iz njih. Takođe, sasvim je prirodno žaliti zbog odluka koje ste donijeli kada vidite kako se njihove posljedice odvijaju na neželjen način. Pokušajte da naučite nešto iz toga, a onda krenite dalje.

Ukoliko to ne uradite, bićete ispunjeni gorčinom. Potrošićete tako mnogo vremena i energije razmišljajući o stvarima koje ne možete promijeniti i stalnim zamišljanjem scenarija koji su mogli da se odigraju drugačije. Vaša prošlost vas je dovela do toga gdje ste sada. Budite zahvalni zbog grešaka koje ste napravili, a koje su vam omogućile da postanete bolja osoba.

Odbacivanje svog istinskog “Ja”


Ne postoji ništa inspirativnije nego vidjeti nekoga da je prihvatio i prigrlio sebe svim svojim srcem. Istinska sreća može se postići jedino kada živimo u skladu sa onim za čim naš um, srce i duša žude. Ukoliko provodite vrijeme pokušavajući da se promijenite, samo zato što neko drugi smatra da bi to trebalo da uradite, sigurno nećete biti srećni.

Zaboravljanje da sreća dolazi iznutra


Nije bitno koliko novca imate ili koja se titula nalazi ispred vašeg imena. Eksterna dostignuća i udobnost jesu divni, ali ako dozvolite da vaša sreća zavisi od vanjskih faktora, cijeli život će vam proteći u proganjanju duhova. Sreća počinje i završava s vama. I samo vi ste tvorac svoje sreće. Niko drugi.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info