Retrogradni Merkur do 22.12.2017. (i na šta bi trebalo da obratite pažnju)

0

Po posljednji put ove godine, Merkur je retrogradan, a ovog decembra to se dešava u znaku Strijelca. Merkur je planeta koja upravlja svim vidovima komunikacije, a kada se kreće retrogradno tada može doći i do većih ili manjih problema u datom području.

Tokom ovog perioda veoma je bitno da obratite pažnju na način komuniciranja prema drugima, jer ukoliko reagujete impulsivno i ishitreno, postoje veoma male šanse da ispravite nastalu štetu, a koja se može produbiti na duži vremenski period. Budite veoma strpljivi i pažljivi, a na sljedeće stvari definitivno obratite pažnju.

Izbjegavajte bilo kakve veće kupovine, vođenje poslovnih pregovora i potpisivanje važnih ugovora. Postoje šanse da neke stvari previdite i da se “zakopate” u nešto što nikako ne biste željeli. Donošenje odluka koje utiču na mijenjanje života takođe bi bilo mudro odložiti za neki drugi period.

Ukoliko ste sami i postoje šanse za novo poznanstvo ili ljubavni sastanak, bilo bi dobro da ga izbjegnete, jer problemi u komunikaciji bi mogli uticati na prilično neprijatan ishod. Kupovina elektronskih uređaja, posebno računara i telefona, tokom retrogradnog Merkura prilično je rizičan posao, jer pomenuti se veoma brzo mogu početi kvariti.

Svako od nas želi da ima svoj krov nad glavom, ali ako ste u ovom periodu planirali da kupujete stan, kuću, vikendicu ili neku drugu nekretninu ovog tipa, strpite se još malo i uradite to u vrijeme kada Merkur ide svojim normalnim hodom. Promjena radnog mjesta ili započinjanje novog biznisa takođe su stvari koje je bolje odložiti za vrijeme kada Merkur nije retrogradan.

Daleko od toga da se tokom ovog perioda trebate sakriti i ništa ne raditi i nikuda ne izlaziti. Postoje određene stvari za koje je veoma bitno da se fokusirate na njih u ovom periodu. Evo i koje.

Počnite da se više vodite intuicijom nego logikom. To će vam umnogome pomoći da prevaziđete razne prepreke na koje možete naići tokom ovog perioda. Pokušajte da probleme i prepreke sagledate iz drugačije perspektive i s drugačijim svjetlom – iznenadićete se koliko će vam biti lakše da ih savladate.

Bez obzira da li negdje putujete, idete da nekoga posjetite ili idete na posao – dajte sve od sebe da ne zaboravite važne stvari koje to putovanje zahtijeva. Takođe, pobrinite se da sve podatke na računaru, mobilnom telefonu ili tablet računaru sačuvate, kako ne bi došlo do njihovog gubljenja (da, kvarovi na elektronskim uređajima veoma su česta pojava tokom ovog perioda).

Reorganizujte sve što vam je išlo na živce, a za šta ste uvijek tvrdili kako nemate vremena za to. Usporite malo i dajte sebi oduška oko određenih stvari, ali ne zaboravite i da budete fizički aktivni – to će vam pomoći da iz sebe izbacite stres i nagomilanu negativnu energiju. I, na kraju, jednostavno prihvatite da će tokom ovog perioda biti raznih odlaganja, pogrešne komunikacije i frustriranja. Jednostavno, pokušajte da budete što strpljiviji, kako sa drugima tako i sa samima sobom.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info