Donacija dm-a i Keune: Šestomjesečna zaliha proizvoda za izvođenje praktične nastave

0

Mješovitoj srednjoj školi u Brezi za potrebe izvođenja praktične nastave frizerskog smjera donirani proizvodi za njegu i stajling kose.

Predstavnici kompanije dm drogerie markt i Keune Adrija posjetili su Mješovitu srednju školu „Mehmedalija Mak Dizdar“ u Brezi te tom prilikom donirali proizvode za izvođenje praktične nastave. Na ovaj način učenicima frizerskog smjera omogućeno je da s kvalitetnim proizvodima dm robne marke Balea te Keune proizvodima rade na svom profesionalnom usavršavanju u narednih šest mjeseci.

Kompanija dm kroz svoje aktivnosti i kampanje nastoji, kad god za to ima priliku, pružati podršku obrazovanju i razvoju mladih. “Drago nam je da smo zajedno s poslovnim partnerom Keune Adrija realizovali ovu donaciju. Vjerujemo da će šestomjesečna zaliha proizvoda za obavljanje praktične nastave pomoći, kako učenicima u profesionalnom usavršavanju, tako i profesorima u izvođenju praktične nastave”, izjavila je u ime kompanije dm Alida Čović Mezet, asortiman menadžerica.

“Čast nam je i zadovoljstvo da u saradnji sa dm drogerie markt učestvujemo u ovakvim projektima podrške školovanja mladih ljudi. Keune Adrija kao firma već godinama učestvuje u podršci školama kada god se ukaže prilika i trudimo se da djeca koja su se odlučila za frizerski zanat imaju što bolje uslove za učenje. Smatramo da učenici samo uz adekvatne proizvode, dobre kvalitete, mogu napredovati u svom znanju”, dodao je Gojko Kovačić, direktor Keune Adrija.

Povod donaciji je kampanja dm-a MI volimo njegovanu kosu, tokom koje će, do 12.12. u dm prodavnicama za kupovinu proizvoda za njegu, stajling i bojenje kose u vrijednosti iznad 15 KM, kupci dobiti četku za raščešljavanje kose na poklon. Kupce u dm prodavnicama očekuje i brošura sa savjetima za njegu kose.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info