Ovo su najbolji zimski kaputi za sve prilike

0

Često se kaže da je kaput jedna od najvažnijih investicija sezone, a vjerujemo da se i vi slažete s tom konstatacijom. Tokom dugih, hladnih dana, nosite ga svakodnevno i on daje jasnu poruku o vašem stilu i ličnosti. Ali, nema potrebe da brinete da nećete odabrati pravi – donosimo nekoliko opcija koje možete nositi u baš svim prilikama.

Vještačko krzno


Šik bundica od vještačkog krzna siguran je znak da će vas svi zapaziti i da će vam biti toplo u dugim, hladnim danima. Možete je nositi bukvalno uz sve, a odlična je i za dnevne i za večernje prilike.

Reprezentativan kaput


Investirajte u takozvani reprezentativni kaput koji je dovoljno elegantan da ga nosite na posao, ali i moderan da ga možete nositi vikendom, u slobodno vrijeme. Ovdje je obično riječ o dezeniranim kaputima – tamna podloga preko koje se prostiru svjetlije linije. Što jednostavniji dezen, to upečatljivije.

Kamel


Ovdje nema neke pretjerano velike filozofije – kamel i, generalno, tople zemljane nijanse svaku kombinaciju mogu podići na jedan viši nivo pa je ovo i jedan od glavnih razloga zbog kojeg su kaputi u ovoj boji ultra popularni. A, takođe, odlično se slažu i sa većinom drugih boja.

Ženstvena boja


A u slučaju da kamel baš i nije vaš izbor, uvijek se možete odlučiti za kaput u nekoj od nježnih pastelnih boja. Puder ružičasta jedna je od najnježnijih i najženstvenijih boja koju možete nositi u svim prilikama, a to je posebno slučaj kada je riječ o kaputu.

Kragna od krzna


Ovo je veoma moderan model kaputa i može se reći da je sada postao i prava klasika. Obično je riječ o kaputima čija je kragna od vještačkog krzna i ona ima čisto dekorativnu ulogu, jer sam kaput čini upečatljivijim, a svaku kombinaciju može podići na jedan viši nivo.

Kaput na preklop


Ukoliko planirate da svakog dana tokom hladnih dana plijenite svojom ženstvenošću i elegancijom, u te svrhe je najbolje koristiti kaput na preklop. On će prekriti suknju, haljinu ili pantalone, a ogromna mu je prednost i što ima pojas.

Kaput na dvoredo kopčanje


Popularan je od kada postoji. Kaput na dvoredo kopčanje je odličan, jer je istovremeno i elegantan i ležeran. Zaista, ispod njega možete nositi i elegantnu haljinu, ali i sportsku garderobu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info