Ljepota: 6 zimskih problema sa kožom i 6 rješenja

0

Pahuljice mogu učiniti da se osjećate predivno i nostalgično, ali kada hladnoća “udari“ na vaše tijelo i kožu, to je sasvim druga priča. Donosimo šest najboljih savjeta za njegu vašeg tijela zahvaljujući kojima ćete izgledati, ali i osjećati se, fenomenalno.

Suva koža


Za suvo lice, bez imalo vlažnosti, možete se zahvaliti hladnom zimskom vazduhu. Najbolji način da ga “oporavite“ jesu proizvodi koji u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu koja je najjači borac u borbi protiv suve kože lica. Takođe, ako lice perete sapunom, zamijenite ga sredstvom sa većom količinom hidratantnih sastojaka koji će istovremeno očistiti, ali i nahraniti vaše lice.

Ispucala koža na rukama


Ako su vaše ruke suve i prepune zanoktica, to je vjerovatno zato što ih prečesto perete. Najbolje rješenje je gusta i masna krema na bazi shea putera koja bi uvijek trebalo da vam bude nadohvat ruke.

Nepostojana šminka


Ako vaša šminka ujutro izgleda savršeno, ali tamo negdje popodne misteriozno se “zgrudva“, problem je sa kožom lica koja je, najvjerovatnije, dehidrirana. Nabavite hidratantni serum koji ćete ujutro nanositi na čistu i vlažnu kožu kako biste je pripremili za šminkanje. Pronađite one na bazi arganovog ulja koji će dodatno nahraniti vašu kožu.

Perut


Gljvica pod nazivom malassezia glavni je izazivač perutanja. Prilikom njenog razmnožavanja, ona se hrani uljima iz kože glave i na taj način i izaziva perut. Dermatolozi preporučuju korištenje šampona koji u sebi sadrže cink ili katran, ali problem je u tome što ovi preparati ne odgovaraju baš svim tipovima kose.

Šamponi i regeneratori koji u sebi ne sadrže sulfate i parabene spriječiće nastanak peruti, jer oni pomažu koži da zadrži svoja prirodna ulja. Dodatne mjere u borbi protiv peruti bi bile: redovna fizička aktivnost koja će dovesti do pojačane cirkulacije krvi, zatim hrana bogata omega-3 masnim kiselinama i redovno četkanje kose.

Herpes


Herpes simpleks virusna je infekcija kože i sluzokože koja se, kad je jednom zakačite, može ponavljati tokom života. Iako zna da bude veoma bolan, još gore je kada izađe na vidnom mjestu. Riješite ga se (bar na neko vrijeme) uz pomoć medicinske kreme ili masti protiv herpesa koju možete nabaviti u svakoj apoteci.

Bore oko očiju


Ako ste primjetile sitne bore oko očiju, ne brinite se, jer one nisu tu zato što ste ostarile preko noći. Nedostatak vlažnosti u vazduhu u jesenjem i zimskom periodu pojačaće intenzitet već postojaćih bora te ubrzati pojavu novih. Idealno rješenje su proizvodi na bazi glicerina koji će brzo i jednostavno popuniti sitne linije. Takođe, proizvodi koji sadrže kofein i shea puter uradiće skoro isti posao.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info