6 stvari u kojima vas nijedan šef ne želi vidjeti na poslu

0

Čak iako radite u veoma opuštenoj (ili kreativnoj) radnoj atmosferi i iako nemate propisani dres kod, zbog sljedećih šest stvari sigurno će vas svi primijetiti i to ne na dobar način.

Papuče


Bilo da je riječ o klompama, natikačama ili japankama – izbjegavajte ih pod svaku cijenu. Bolja i jednako udobna opcija? Baletanke.

Oljušten lak za nokte


Mali propusti u manikiru skoro su neizbježni, a i nisu toliko primjetni. Međutim, ukoliko nalakirate nokte i čekate da lak u potpunosti nestane, to okolini šalje poruku da ne brinete o svoj izgledu. Razmotrite opciju da koristite prozirni lak ili ga uopšte nemojte koristiti.

Šorc


Iako elegantni šorc i blejzer mogu biti odlična kombinacija, činjenica je da je ona bolja za vrijeme nakon radnog vremena.

Agresivni parfem


Samo zbog toga što obožavate vaš novi parfem to ne znači da će i vaše radne kolege biti ludi za njim. Najbolje je da koristite blage, neutralne parfeme.

Dekolte


Majice sa kratkim strukom ili dekoltirani dijelovi odjeće svakako su rezervisani za sve drruge prilke osim za kancelariju.

Providne tkanine


Kancelarija definitivno nije pravo mjesto da isprobate ovaj stil. Providni rukavi (sa neprovidnim dijelom ostatka majice, bluze ili košulje) su prihvatljivi, ali sve drugo nije za kancelariju.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info