Evo koje stvari pod hitno trebate prestati raditi sebi

0

Ako zaista razmislite o tome koliko vremena i energije ulažete u rutine, situacije i ljude koji, skoro pa na bilo kakav način, ne pridonose vašem životu, tada ćete i shvatiti da je potrebno da napravite određene promjene.

Upravo iz tog razloga, sljedećih deset stvari biste trebali prestati da radite sebi što prije.

Prestanite provoditi vrijeme sa pogrešnim ljudima


Život je prekratak da biste ga provodili sa ljudima koji iz vas isisavaju energiju i sreću. Ako vas neko želi u svom životu onda će i naći vremena i prostora za vas. Nikako ne biste trebali da se borite za mjesto. I, zapamtite: pravi prijatelji su oni koji su uz vas kada vam je najteže, a ne oni koji su s vama samo onda kada vam je dobro.

Prestanite bježati od svojih problema


Suočite se s njima. Ne, to neće biti lako. Ne postoji osoba na svijetu koja se jednostavno može suočiti sa svim nedaćama. Ali, ono što nikako ne trebate uraditi jeste da bježite od problema, jer oni neće nestati sami od sebe. Polako. Korak po korak.

Prestanite lagati sebe


Možete lagati bilo koga, osim sebe. Vaš život se poboljšava onda kada preduzmete rizike, a prvi i jedan od najtežih rizika je da budete iskreni prema sebi.

Prestanite sa stavljanjem svojih potreba u zapećak


Jedna od najbolnijih stvari je gubljenje svog “ja” u procesu voljenja nekoga i zaboravljanje da ste i vi posebni. Naravno, uvijek trebate voljeti druge i pomagati im, ali nemojte nikada zaboraviti da volite sebe i da pomažete sebi.

Prestanite pokušavati da budete neko ko niste


Jedan od najvećih izazova u životu jeste da budete svoji u svijetu koji pokušava da vas napravi da ličite na sve druge. Neko će uvijek biti zgodniji, pametniji ili mlađi, ali vi ćete uvijek biti vi. Nemojte se mijenjati da biste se svidjeli drugima. Budite ono što jeste i pravi ljudi će vas voljeti zbog toga.

Prestanite se pridržavati prošlosti


Ne možete započeti novo poglavlje života ako stalno čitate ono posljednje.

Nemojte se bojati da pogriješite


Ako radite nešto i pogriješite u tome, to je i dalje deset puta produktivnije nego da ne radite ništa. Iza svakog uspjeha stoji trag neuspjeha, a svaki neuspjeh put je do uspjeha. Uvijek ćete više žaliti zbog stvari koje niste uradili nego zbog onih koje ste uradili.

Prestanite pokušavati da kupite sreću


Mnoge stvari koje želimo prilično su skupe. Ali, istina je, stvari koje nas u potpunosti zadovoljavaju su besplatne – ljubav, smijeh i rad na našim strastima. Volite, smijte se, radite nešto što volite svakog dana.

Prestanite misliti da niste spremni


Niko se ne osjeća 100% spremnim kada mu se ukaže neka prilika. Većina prilika i šansi u životu “tjeraju” nas da iskoračimo iz sopstvene zone udobnosti, što znači da se na početku nećemo osjećati baš tako prijatno.

Prestanite ulaziti u veze iz pogrešnih razloga


Veze trebate mudro birati. Bolje je biti i sam nego biti u lošem društvu. Nema potrebe za žurbom. Ako je nečemu suđeno, ono će se i desiti – u pravo vrijeme, sa pravom osobom i iz pravih razloga. Nemojte nikada ulaziti u vezu samo da biste “zadovoljili formu”. Nije vrijedno: ni vremena ni truda.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info