6 najvećih grešaka koje žene prave u vezama

0

Ovo su najčešći načini na koje žene upropaste, inače odlične, veze.

Ne znaju koliko su vrijedne


Ovo je jedan od najčešćih problema. Da li trčite za “lošim” muškarcima koji vas loše tretiraju, a vi ih samo još više želite? Da li vas privlače zauzeti muškarci? Da li se plašite da tražite ono što želite? Da li ste u “besmislenoj” vezi i nadate se kako će se ona jednog dana, sama od sebe, magično promijeniti? Ako je to tako, vi ne znate koliko vrijedite. Istina je da muškarac nikada neće poštovati ženu koja mu dozvoljava da se prema njoj loše ophodi. Dakle, mijenjajte se!

Jednostavno ne “kopčaju” ili ne shvataju muškarce


Žene koje razumiju kako muškarci funkcionišu i cijene ih zbog njihove muževnosti mogu čak i da “poljube žabu” i pretvoriće je u princa. Slično tome, žene koje su frustrirane, “napaćene” ili koje su se opekle mnogo puta, mogu od dobrog muškarca napraviti žabu. Činjenica je da su žene mnogo složenija i kompleksnija bića, dok su muškarci jednostavnija stvorenja koja su “predodređena” da vam služe – ako znate kako da ih inspirišete.

Pokušavaju da ga promijene ili ga ne prihvataju onakvim kakav je


Ne postoji ništa što toliko odbija muškarca kao što je upoznavanje žene koju želi da impresionira, a ona ga odmah pokušava pretvoriti u svoj novi “projekat” koji je potrebno popraviti. Možda je to kritikovanje načina na koji se on oblači, vrijeđanje njegovih manira ili ismijavanje njegovog izgleda ili navika. Žene imaju tendenciju da to rade veoma često, jer su po svojoj prirodi bića koja uvijek vode računa o svemu, ali iskreno, ovo se ne završava dobro za bilo koju stranu.

U najboljem slučaju, neadekvatne sugestije obično su nepoželjne. U najgorem slučaju, one su uvredljive. Muškarci žele da ih se vidi, čuje i cijeni zbog onoga što jesu; ukoliko imate potrebu da ih mijenjate svojim prigovorima, ismijavanjem, zadirkivanjem ili neadekvatnim “korisnim savjetima”, zapitajte se kako bi vama bilo da on to radi vama.

Ne cijene šta muškarac radi za njih


Nasuprot žena koje ne znaju koliko vrijede nalaze se žene koje vjeruju kako im neko nešto “duguje”. Bili biste iznenađeni kada biste znali koliko žena ostaje u vezi s muškarcem (ili više njih) samo da bi dobijale poklone i “nagrade”. Ako mislite da izraz “sponzoruša” zvuči loše, razmislite tek onda koliko bi bilo loše da se nađete na drugom spektru takvog ponašanja odnosno da se muškarac tako ponaša prema vama (a nije da ih nema i takvih).

Stvaraju dramu umjesto uspomena


Kao što je već rečeno, muškarci su relativno jednostavna stvorenja koja navigiraju kroz život putem logike i razuma. Oni vole da dokazuju svoju vrijednost rješavanjem problema i pojednostavljivanjem stvari. Zato im veoma brzo dosadi drama kada žena postane emotivna bez očiglednog razloga i uzrujana. Ukoliko je ovo jedan od načina na koje želite da privučete pažnju na sebe, znajte da to neće biti duga vijeka.

Ne grade povjerenje ili ga iznevjere


Ako muškarac razmatra budućnost s vama, on mora vjerovati da ga poštujete i da ga podržavate, kao što on radi kada ste vi u pitanju. Kod svakog dječaka postoji želja da poraste i postane heroj, a muškarac koji se osjeća povezano s vama daće sve od sebe da bude vaš heroj. Zapravo, dao bi i svoj život da vas zaštiti. Suština je da dobar čovjek ima veoma visoke standarde, a koje ćete i vi morati da imate. Naravno, ukoliko želite da ga zadržite pored sebe.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info