Evo kako da na najlakši način promijenite boju očiju!

0

Promjena boje kose jednostavna je transformacija koju milioni žena širom svijeta rade svakodnevno. Međutim, znate li da na veoma jednostavan i lagan način možete promijeniti i boju očiju? Pitate se kako? Potrebno je da nabavite sočiva u boji. Gdje? Banjalučka Zoom optika sigurno je pravo mjesto za to, a prije nego se odlučite za sočiva u boji, evo šta je sve potrebno da znate.

  • Sočiva u boji su obična sočiva koja su obojena. Sigurno ste imali priliku da vidite kako ih drugi nose, ali većina ljudi ne shvata šta su ona zapravo. Sočiva u boji su sočiva koja su obojena biološki kompatibilnim bojama kako bi se okolni dio oka učinio neprozirnim dok centar ostaje transparentan, kako bi osoba koja ih nosi mogla da vidi. Ona se mogu nositi iz kozmetičkih, ali i iz terapijskih razloga. Kada je riječ o terapijskim razlozima, sočiva u boji obično nose osobe koje su imale povrede oka, a kojima su sočiva potrebna da pomognu očima u blokiranju viška svjetlosti.
  • Nikada ih ne kupujte online. Ukoliko se odlučite za sočiva u boji, uvijek ih kupujte kod specijaliste koji može da procijeni i nadgleda vašu upotrebu, čak iako vam ona nisu prepisana. Nemojte se zavaravati i misliti da ih možete kupiti bilo gdje – u suštini, vi to možete uraditi, ali da li biste rizikovali oštećenje i gubitak vida? Postoji mnoštvo slučajeva u kojima je zbog kupovine sočiva kod medicinskih neprofesionalaca došlo do oštećenja rožnjače, a u određenim slučajevima i do gubitka vida. Dakle, budite veoma oprezni.
  • Održavanje sočiva. Kao i kada se radi o običnim sočivima i sočiva u boji potrebno je svakodnevno čistiti, nikada ne dozvoljavati da ih nosi bilo ko drugi osim vas i skidati ih prije spavanja. Uvijek ih ostavljajte u njihovoj kutiji.

  • Mnogo su bezbjednija od operacije promjene boje očiju. Da, tako je, neki se podrvrgavaju i operaciji kako bi promijenili boju očiju. Iako kod nas nije toliko uobičajena, u nekim zemljama ona je prilično “normalan” zahvat. Naravno, mnogo je bezbjednije nositi sočiva u boji, jer: kud su jeftinija, kud nećete rizikovati oštećenje vida (sve dok ih nosite odgovorno).
  • Rizici korištenja sočiva u boji. Iako vam sočiva u boji mogu pomoći da promijenite boju očiju, važno je imati na umu da su oči prilično delikatne. Za razliku od običnih sočiva, ukoliko se sočiva u boji dugo nose, ona mogu izazvati i određene infekcije oka, a najvećim dijelom zbog toga što je vazduhu teže da “dođe” do rožnjače. Takođe, sočiva u boji mogu biti malo deblja od običnih pa je često potrebno određeno vrijeme da se naviknete na njih. S druge strane, deblja sočiva lakše se stavljaju i skidaju.
  • Koja odabrati? Na kraju, potrebno je povesti računa i o brendu sočiva u boji. Na tržištu se mogu pronaći mnogobrojni, a jedan od najboljih svakako je Gelfex, renomirani australski proizvođač sočiva u boji. Gelflex se bavi proizvodnjom sočiva u boji više od 45 godina, a upravo njihova sočiva možete naći u Zoom optici (prodavnice Zoom optike možete pronaći u Banjaluci, na Klinici Svjetlost).

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info