5 stvari koje je svaka snažna žena sebi davno obećala!

0

Snažne žene često su se, u nekom periodu svog života, osjećale bespomoćno i slabo. One nisu rođene sa snagom koju sada nose u sebi i niko ih nije nagradio njom. Ona se nije stvorila preko noći i sama od sebe. Ta snaga rezultat je sedmica, mjeseci ili čak godina provedenih u dopuštanju drugima da se odnose prema njoj kao da ona nije vrijedna, a najčešće iz straha ili bojazni da će biti sama.

Svaka snažna žena zaradila je svoju snagu te nosi ožiljke koji nisu vidljivi golom oku. Upravo zbog toga ona je sebi obećala sljedeće stvari, a koje joj služe kao podsjetnik da nikada više neće i ne želi biti ona slaba curica koja je nekada bila.

Nikada neće ostati bez svog mira kako bi neko drugi bio miran


Snažna žena često se suočavala sa izazovnim situacijama u kojima se odricala same sebe samo da bi neko drugi bio miran i zadovoljan i to često neko ko je ne cijeni. Bez obzira da li se odrekla svojih interesovanja, posla, ambicija ili čak prijatelja, obećala je sebi da to više nikada neće uraditi. Ona je kompletna ličnost i nikada sebi neće dozvoliti da se odrekne bilo čega samo kako bi se svidjela drugima.

Nikada neće čekati da se muškarac promijeni


Sada shvata koliko je bila naivna misleći da će njena ljubav uspjeti da ga promijeni. Nikada to više neće sebi dozvoliti. Ljudi se mijenjaju samo ako oni to žele. Ne postoji ta količina ljubavi na svijetu koja bi mogla da promijeni nekoga u nešto bolje. Ako čekate na nekoga da se promijeni, frustracija i razočarenje su neminovni. Svakoj snažnoj ženi to je jasno i ona nikada više neće ponoviti tu grešku.

Nikada se neće zadovoljavati manje od onog što zaslužuje


Svaka snažna žena prošla je kroz period u svom životu kada je mislila da u drugoj osobi vidi nešto dobro i dozvolila je sebi da pati, jer je mislila da će moći da njeguje tu dobrotu. Na kraju je otkrila da se grdno vara. Da ljepota i dobrota nisu ista stvar, čak ni slične. Shvatila je da je ona dovoljno dobra, dovoljno hrabra i dovoljno snažna da se nikada više ne zadovoljava manjim od onog što zaslužuje i što želi u životu.

Nikada više neće dozvoliti sebi da bude dio muške igre


Snažna žena nekada se borila da shvati sve te muške igre koje nisu imale pravila, a koje su osmišljene tako da ona iz njih ne može nikada izaći kao pobjednik. Nakon toga, obećala je da će se udaljiti od takvog muškarca i njegovih igara i spletki, bez obzira na sve. Svaka snažna žena morala je naučiti kako da živi život prema sopstvenim pravilima, a ne prema nečijim drugim.

Obećala je sebi da je nikada više niko neće iskorištavati


Svaka snažna žena morala je da spozna tu snagu, na ovaj ili onaj način. Nakon što je jednom sebi dozvolila da bude iskorištena zbog emocionalnog sklada, obećala je sebi da više nikada neće dozvoliti da je bilo ko iskorištava. Naučila je da je mnogo vrednija, a kada je otkrila to samopoštovanje i vrijednost, postala je jača nego ikad. Obećala je sebi da neće više nikome dozvoliti da se ona zbog njega osjeća bespomoćno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info