4 kozmetička proizvoda na kojima uvijek treba da štedite!

0

Pričajmo o uludo potrošenim svotama novca! Kako vam se to nikada više ne bi desilo, na sljedećim kozmetičkim proizvodima obavezno štedite.

Maskara


Postoje mnogobrojni drogerijski brendovi koji proizvode fantastične maskare, a koje su upola jeftinije od poznatih proizvoda. S obzirom da je rok maskare prilično kratak, mudrije je da na ovom proizvodu uštedite. I, kada je riječ o maskari, bitnija je četkica od samog brenda.

Karmin/Sjaj za usne


Dok skuplji proizvodi za usne mogu imati odlične boje i pigmente (ako želite da eksperimentišete sa različitim nijansama), trošenje na njih se vjerovatno ne isplati. Većina drogerijskih formula sadrži hranjive i hidratantne elemente, a kako bi se osiguralo da se dobije željeni rezultat – prekrasna boja, postojanost i sjaj. Proizvodi za usne bazirani su na trendovima, a i oni imaju rok trajanja pa je najbolje da nabavljate jeftinije varijante koje ćete koristiti sezonski.

Bronzer/Rumenilo


Bronzer i rumenilo potrebno je birati prema kvalitetu formule, a ne prema cijeni. Ključ je u tome da pronađete one koji najbolje odgovaraju vašem tipu kože. Minimalizam je imperativ prilikom njihovog nanošenja; čak i zbog najskupljeg bronzera i rumenila možete izgledati kao klaun (ukoliko pretjerate sa njihovim nanošenjem). Jedno rumenilo odradiće isti posao kao drugo, samo je pitanje koju nijansu tražite. Većina žena nanosi manje količine ovih proizvoda pa zbog toga i nema potrebe da trošite mnogo novca na njih.

Lak za nokte


Iako mnogobrojne reklame za ove proizvode izgledaju primamljivo, na lak ne bi trebalo da trošite mnogo novca. Koliko god te boje bile prekrasne, lak za nokte uvijek brzo spada. Ako je lak skuplji, to ne znači i da je dugotrajniji i bolji. Neki od najboljih lakova su drogerijski brendovi, a koji su dostupni po prilično niskim cijenama.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info