Ovo je haljina koju svaka žena treba da ima!

0

Ona je zaista jedinstvena, jer je možete nositi u svim prilikama. Ono što je izdvaja od svih drugih haljina svakako je njena funkcionalnost, jer osim što vam može pomoći da izgledate nevjerovatno privlačno, upravo je ona jedan od najboljih komada garderobe ukoliko želite da postignete upečatljivi elegantni stil (naravno, potrebno je obratiti samo pažnju na model haljine).

Da, malu crnu haljinu trebalo bi da ima svaka žena (bar jednu!), jer postoji model za svaku figuru te se s pravom može reći da je ona komad odjeće koji savršeno pristaje svakoj ženi. Donosimo dvadeset fantastičnih modela koje možete nositi u svim pilikama.

Haljina na preklop


Veoma privlačan model, mala crna haljina na preklop odlična je za većinu prilika. Naravno, dužinu prilagođavajte samim prilikama, a možete je kombinovati sa raznim modelima obuće, od gležnjerica do sandala.

Mali detalji


Nemojte misliti da mala crna haljina mora biti u potpunosti crna kako bi bila privlačna. Ne, daleko od toga – na tržištu se mogu pronaći i mnogobrojni modeli da zanimljivim detaljima koji mogu biti u raznim bojama i oblicima, a koji istovremeno mogu poboljštati cjelokupni utisak.

Dekoltirana


Veoma često volimo i dekoltirane haljine, a mala crna haljina sa dekolteom pun je pogodak. Ovdje je samo potrebno obratiti pažnju na sljedeće: ukoliko ste se odlučili za dekolte, bilo bi dobro da haljina ne bude previše kratka.

Prozirni rukavi


Jedan od onih modela koji izgleda veoma romantično, a opet tako klasično. Idealna za večernje izlaske, mala crna haljina sa prozirnim rukavima može vam pomoći da vaš stajling izgleda veoma interesantno. Ono što je sigurno jeste da ćete sigurno privući pažnju.

Gola ramena


Tokom vrelih ljetnih dana, jedan od najvećih trendova svakako su majice, tunike i bluze koje nemaju ramena. Naravno ni haljine ne zaostaju za ovim trendom, a jedan od odličnih načina da ga uvrstite u svoj stajling jeste da birate malu crnu haljinu bez ramena.

Bez rukava


Haljine bez rukava veoma su popularne tokom ljetne seozone, a ako je pri tome riječ o maksi haljini bez rukava, onda je možete nositi čak i u svečanim prilikama.

Čipka


Sigurno postoji bar jedan komad garderobe koji imate, a da je na njemu bar mali detalj od čipke. Ova vanvremenska tkanina veoma je privlačna, a postoje i mnogobrojni modeli malih crnih haljina od čipke. Idealne za sve svečane prilike, ali i za neobavezne.

Večernja haljina


Iako možda nemate priliku da je baš tako često nosite, sigurno imate i bar jednu večernju haljinu. A, postoji li bolja od male crne večernje haljine? Vjerovatno i ne postoji, a ono što je za nju karakteristično jeste da je možete nositi u svim večernjim prilikama.

Midi haljina


Popularna midi haljina komad je garderobe koji veoma laska velikom broju žena. Njena dužina je apsolunto idealna, jer seže do sredine lista pa je, shodno tome, možete nositi u mnogobrojnim prilikama.

Pripijena haljina


Ovo je jedna od onih haljina koje uglavnom nose veoma vitke žene. Međutim, postoje i modeli male crne pripijene haljine koji veoma dobro odgovaraju i damama sa oblinama (uglavnom je riječ o pripijenim haljinama sa naborima).

Detalji od kože


Možda i malo nesvakidašnje, ali veoma interesantno i svježe. Detalji od kože malu crnu haljinu mogu učiniti interesantnijom te cjelokupni stajling podignuti na jedan viši nivo.

Lepršava


Ah, ta divna lepršava mala crna haljina. Tako je svestrana, a veoma rado je nosimo tokom toplijih dana (ali i večeri). Što se tiče dužine, nikada nećete pogriješiti sa maksi lepršavom haljinom.

Do koljena


Ovo je jedan od elegantnijih modela, a koje veoma lako možete nositi i u poslovne svrhe. Osim toga, jednako lako ga možete iskombinovati sa drugim komadima odjeće, a pri tome prvenstveno mislimo na jakne.

Plišana


Pliš je materijal koji ili volite ili ne želite da ga vidite! Jednostavno, ne postoji neka zlatna sredina. Ono što je sigurno jeste da je on veoma popularan i jedan je od većih trendova unazad par sezona.

Dugi rukavi


Naravno, haljina dugih rukava odličan je komad garderobe koji veoma rado nosimo, posebno kada je riječ o malo hladnijim danima. Mini mala crna haljina dugih rukava opcija je koju možete nositi tokom toplijih dana, ali ako je kombinujete sa čizmama preko koljena i kaputom, veoma lako je možete uvrstiti i u jesenji i zimski stajling.

Asimetrični kroj


Haljine asimetričnog kroja mogu vam pomoći da prikrijete i određene nedostatke na tijelu, a ovdje je samo potrebno obratiti pažnju na to s koje strane je taj asimetrični dio (obično je ili sa strana ili naprijed).

Haljina sa izrezom


Haljina sa izrezom zauzima posebno mjesto u ormaru svake moderne žene, a u zavisnosti od izreza, ona se može nositi u mnogobrojnim prilikama. Bez obzira na sve, pazite da taj izrez ne bude baš predubok, jer vam sigurno nije cilj da izgledate kao da nemate ukusa.

Mini haljina


Mini haljinu možete kombinovati sa svim modelima obuće, bez obzira sa li se radi o klasičnim štiklama, gležnjericama ili visokim čizmama. Sigurno je nećete nositi u poslovnim prilikama, ali skoro pa u svim drugim zaista možete.

Haljina na volane


Uvijek su bili popularni te su jedan od neprolaznih trendova. A svakako jedan od najlakših načina da ih uvrstite u svoj stajling jeste da birate malu crnu haljinu sa volanima.

Prozirni dio


Kada želite da se izdvojite iz mase, ali i da pokažete kako imate ukusa, tada možete birati i malu crnu haljinu sa prozirnim dijelovima. Bez obzira da li se radi o rukavima, srednjem dijelu (ovdje budite oprezni, jer on odgovara samo damama koje imaju vitak struk) ili donjem dijelu haljine, sigurno ćete privući pažnju.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info