5 kozmetičkih proizvoda na koje uvijek treba da potrošite!

0

Na određenim kozmetičkim proizvodima nikada ne bi trebalo da štedite. Evo o kojima je riječ.

Puder/Korektor


Ukoliko postoji jedan kozmetički proizvod na koji treba da potrošite, onda je to puder. S obzirom da je koža najveći (i najizbirljiviji) dio vašeg lica, potrebno je izabrati formulu koja najbolje odgovara vašem tipu kože. Visoko kvalitetni puderi pomoći će da vaša koža izgleda glatka, bolje će prekriti tamne mrlje i smanjiti izgled bora i sitnih linija istovremeno pružajući koži potrebnu njegu.

Sjenka za oči


Pod pretpostavkom da želite da boja na kapcima bude ista kao boja u pakovanju sjenke, potrebno je izdvojiti više novca kako bi se to i ostvarilo. Zašto? Zato što, u najvećem broju slučajeva, skuplje sjenke za oči sadrže bolje pigmente, one koji duže traju i bolje se nanose. Potreban vam je proizvod koji je veoma pigmentisan, kako bi se osiguralo da on traje tokom cijelog dana.

Četkice za šminkanje


Jeftine četkice za šminkanje često ostavljaju svoje “dlake” na koži, a koje je prilično teško skinuti nakon što šminku nanesete. Investiranje u dobre četkice garantuje i najbolje nanošenje šminke. Uz pravilno održavanje, četkice za šminkanje mogu trajati godinama.

Ajlajner


Dok jeftin ajlajner može izgledati isto kao skupi kada se prvi put nanese, stručnjaci tvrde da je vrijeme najbolji pokazatelj zašto bi trebalo da izbjegavate jeftine varijante. Naime, jeftine opcije imaju tendenciju da se “lome” tokom dana ili da se dokažu toliko “vodootpornima” da ih morate skidati sa očiju tako dugo i rigorozno dok vas one ne zabole. Učinite svojim očima uslugu i koristite ajlajner olovku. Naravno, ne onu jeftinu.

Parfem


Jeftini parfemi obično su napravljeni od jakih hemikalija koje vam mogu (a i vašem komšiluku) zadati glavobolju. Budite suptilni sa nanošenjem parfema – sigurno ne želite da odajete utisak (i miris) kao da ste se kupali u parfemu. Ne postoji ništa bolje da završite sa spremanjem kao što je to miris omiljenog parfema. Zbog njega se osjećate luksuzno i posebno, a on vam može popraviti i raspoloženje. Preskačite drogerijske marke parfema, jer u njihov sastav obično ulaze sintetički mirisi i alkohol pa, osim što ćete od njih dobiti glavobolju, oni nisu ni dugotrajni.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info