Šta vaš omiljeni parfem govori o vašoj ličnosti

0

Svako od nas ima omiljeni parfem, onaj koji nam je tako drag da mu se uvijek vraćamo, onaj koji nas asocira na određene događaje, onaj koji je (vrlo vjerovatno) postao i neka vrsta “zaštitnog znaka”… Međutim, da li znate da postoje veoma zanimljivi podaci koji vaš izbor parfema povezuju sa vašom ličnošću? Evo o čemu se radi.

Ljubitelji citrusa su vođe


Da li uvijek preuzimate vođstvo u grupnim situacijama? Da li vas prijatelji i porodica mogu opisati kao alfa ženu? Ako je to tačno, onda sigurno gravitirate prema parfemima u kojima preovladavaju citrusne note. Vi ste prirodni, ambiciozni i snažni lider. Ponekad na vas gledaju kao na dominantnu i agresivnu osobu.

Ljubitelji ruža su oprezni


Ove žene su introspektivne i osjetljive na potrebe drugih. Imaju tendenciju da provjere sve opcije prije nego donesu odluku. Kontrola impulsa nikad vam nije bila problem, jer ste prirodno oprezni i pažljivi. Odvajate vrijeme da razmislite o svojim odlukama umjesto da jednostavno preuzmete akciju.

Dok većina ljudi ima određene uspomene koje bi najradije zaboravila i izbrisala iz sjećanja, vi imate veoma malo (ako uopšte) stvari zbog kojih možete zažaliti. Uvijek prvo dobro razmislite prije nego djelujete.

Ljubitelji lavande su odlični prijatelji


Ukoliko su vam mirisne note lavande broj jedan, veoma je velika vjerovatnoća da imate veliku mrežu prijatelja. Drugi smatraju da niste “teška” osoba te se slažete dobro sa svima. Seksualno ste rezervisani, ali veoma znatiželjni. Vrednujete prijateljstvo i fantastično se snalazite u većim grupama.

Kada je riječ o vašim najbližim prijateljima, nikada ne propuštate da ih iznenadite za rođendan i na vas se može računati da ćete uvijek pomoći nekome ko prolazi kroz teške trenutke, bez obzira na sve.

Ljubitelji vanile su zabavljači


Energični, živi i uvijek za dobar provod – da, to su žene kojima je vanila omiljena parfemska nota. Iako se, na prvu, mnogima može činiti kako su ljubitelji vanile dosadnjikavi, činjenica je da su oni sve drugo samo ne to. Uvijek spremni za zabavu, uvijek su u centru zabave i ne propuštaju situaciju, a da ne započnu zabavu. Jednostavno, žive život do maksimuma i uz njih nikada nije dosadno.

Ljubitelji sandalovine su uspješni


Ako gravitirate pema sandalovini, perfekcionista ste u pravom značenju te riječi. Sami ste sebi najveći kritičar. Iako je ova osobina (tako ste teški prema sebi!) potpuno iscrpljujuća, ona vas je i dovela tamo gdje ste sada. Vaš tip ličnosti pomogao vam je (i pomaže) da budete veoma uspješni u svemu što radite. Imate veoma visoka očekivanja, kako od sebe tako i od drugih.

Ponekad pogrešno tumačite šta vam drugi govore, veoma ste samokritični i lako vas uvrijede opservacije o vašem izgledu. Opustite se malo! Niko vas ne osuđuje, a vaši standardi uspjeha dosta su nedostižni. Odvojite malo vremena da se potapštate po ramenu zbog svega što ste do sada postigli!

Ljubitelji voćnih nota su ćudljivi


Možda ste mislili kako su ljubitelji voćnih nota slatki poput mirisa jagode, ali očigledno ste pogriješili. Oni imaju tendenciju da budu pesimistični, razdražljivi i neugodni. Ako vam se dopada bilo šta što miriše na jabuke, tropsko voće ili bobice, vrijeme je da prilagodite svoje stavove i da malo korigujete ponašanje.

Imate tendenciju da čašu vidite polupraznu te ste veoma sarkastični i tako vas je lako iziritirati. I mada je vama taj cinični smisao za humor veoma zabavan, on zapravo iscrpljuje sve oko vas. Ako se ne potrudite da se razvedrite i suspregnete ćudljivu narav, postoje velike šanse da ćete vrlo brzo ostati sami.

Ljubitelji gardenije su stabilni


Da li vas je iko opisao kao svoju “stijenu”? Da li veoma rijetko “planete” i skoro pa uvijek ostvarujete zacrtane planove? Ako ovo zvuči poznato, vjerovatno ste ljubitelj gardenije. Veoma ste stabilni i pouzdani te volite sigurne veze. Više ste sljedbenik nego vođa.

Timski ste igrač i volite da udovoljite drugima. Osoba ste koja voli stabilne i čvrste veze, kako romantične tako i prijateljske. Održavate veze sa ljudima godinama, bez obzira na to koliko ste fizički udaljeni.

Ljubitelji jasmina su divlji


Veoma su slični ljubiteljima vanile, ali zabavu stavljaju na jedan viši nivo. Žude za novitetima i uživaju u novim i uzbudljivim avanturama. Često su provokativni i drugi ih smatraju za osobe koje vole da se dobro zabave. Nije im strano da kući dođu tek u zoru, jer je žurka bila previše dobra da odu ranije.

Obožavaju da plešu i apsolutno ih nije briga šta drugi misle o njima i njihovom izboru odjeće. Drže se svog uvjerenja da je život vrijedan življenja i ne žele da provedu nijednu minutu tamo gdje im ne odgovara. Može se reći da im je spontanost jača strana.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info