Dnevni horoskop za 12.08.2017.

0

Ovan

Možda ćete željeti više slobode u određenoj situaciji. U pitanju mogu biti vaše emocije od kojih se danas želite distancirati ili ćete imati osjećaj da vas neko guši. S jedne strane, žudite za društvom i intimnošću kako biste popunili unutrašnju prazninu. S druge strane, može vam smetati što imate takve potrebe i zahtjeve. Potrebno je da pojedine stvari raščistite sa sobom i pronađete ravnotežu prije nego se upustite u bilo kakvu intimnu vezu.

 

Bik

Možda ćete morati da iskoristite svoj šarm ili duhovitost kako biste smirili zategnutu situaciju. Takva situacija vam može izazvati osjećaj nelagode. Vaše rješenje je da “nabacite” osmijeh na lice i skrenete pažnju sa problema pričajući viceve. Ovakvo rješenje će vas udaljiti od datog problema na neko vrijeme, ali imajte na umu da ćete se morati s njim suočiti prije ili kasnije.

 

Blizanci

Emocije su vam veoma aktivne danas i vjerovatno će doći do njihovog snažnog izljeva u određenim situacijama. Slijed događaja vodi ka nekoj situaciji koju ne biste trebali ignorisati ili potiskivati. Možda imate osjećaj da ono što imate da kažete ne odgovara situaciji. Više nego vjerovatno, ignorisanje ovih osjećaja, umjesto njihovog izražavanja, učiniće više štete nego koristi.

 

Rak

Možda imate osjećaj da ako nemate ništa pozitivno reći, onda je bolje da šutite. Ova ideja vas može sprečavati od komunikacije tokom cijelog dana. Ako ste frustrirani, ljuti ili povrijeđeni, otvoreno se pozabavite tim problemom. Nemojte se osjećati kao da vi morate uveseljavati ljude oko sebe. Za promjenu, neka neko drugi preuzme tu ulogu. Pretvarajući se da je sve u redu, kada to zapravo nije, samo sebi idete na štetu.

 

Lav

Ne škrtarite kada je u pitanju briga o fizičkom zdravlju. U pokušaju da uštedite novac, možda ćete preskočiti odlazak stomatologu ili neki drugi pregled koji ste trebali obaviti. Ništa nije važnije od vašeg zdravlja. Tretirajte svoje tijelo sa poštovanjem koje ono zaslužuje. Možda nećete imati problem da uradite za druge ono za šta znate da biste trebali uraditi za sebe.

 

Djevica

Održavanje stvari u ravnoteži može stvarati više štete nego koristi pa nemojte ništa forsirati. Što više možete popustiti i prihvatiti da stvari neće uvijek biti mirne i skladne, lakše ćete biti u stanju da se nosite sa iznenadnim emocionalnim nemirom koji će danas sigurno isplivati na površinu. Samo smireno! Na kraju će sve biti u redu – samo je potrebno da vjerujete u to.

 

Vaga

Ovo je jedan od onih dana kada ćete se osjećati ili na ivici emocionalnog sloma ili trijumfalnog otkrovenja. Da biste osiguali pozitivan ishod, nemojte se shvatati previše ozbiljno. Postoji stepen intenziteta usljed kojeg se skoro svi osjećaju kao da im je potrebna samo jedna mala kap da prelije čašu. Jedan neoprezan pokret mogao bi pokrenuti pravu lavinu. Uradite sve što je u vašoj moći kako biste smanjili, a ne povećali, napetost.

 

Škorpija

Samo zato što svi drugi kao da “hodaju po jajima” ne znači da i vi morate. Vaš optimizam će biti i više nego dobro došao zbog dramatičnih situacija koje se dešavaju oko vas. Budite oprezni da ne preuzmete ulogu za koju znate da drugi žele da je igrate. Veoma je lako da preuzmete ulogu koja je ispred vas, ali ovo ne pomaže uvijek u određenim situacijama. Dozvolite intuiciji da vas danas vodi.

 

Strijelac

Zbog ogromne osjetljivosti u određenoj situaciji, možete žuriti sa zaključcima što će vas sprečavati da vidite istinu. Imate tendenciju da se vodite pretpostavkama prije nego što imate sve potrebne činjenice. Možete pretpostavljati najgore, što može izazvati više stresa nego obično. Ne brinite o stvarima za koje ne znate da li su istinite ili ne.

 

Jarac

Možete se osjećati da ste osuđeni na propast ako to uradite, a istovremeno i ako ne uradite. Možda imate veoma jako mišljenje o određenom pitanju, ali znate da njegovo izražavanje može dovesti do toga da se neko osjeća ugroženo ili uznemireno. Ali, ako te misli zadržite za sebe, osjećaćete se ogorčeno ili možda čak iskorišteno. Bolje vam je da iskreno izrazite šta osjećate.

 

Vodolija

Danas ćete možda briznuti u plač bez ikakvog razloga. Nemojte se previše brinuti, jer je to sasvim normalno. Vjerovatno se niste uspjeli nositi sa određenim problemima i situacijama kada je to trebalo, a danas podsvjesno dolazi do ispoljavanja emocija koje su bile uključenje u sam proces. Ukoliko osjetite da nailazi bujica suza, udaljite se od drugih. Nisu vam potrebna bilo čija znatiželjna pitanja. Plačite. Nekada su suze najbolji lijek.

 

Ribe

Neočekivane emocije se mogu pojaviti kao grom iz vedra neba i izazvati haos. Budite spremni da se nosite sa očekivanim. Ključ je u tome da izbjegnete burno reagovanje. Što stabilniji i mirniji budete ostali, to ćete se osjećati bolje. Suočavanje sa situacijom na reaktivan način pokrenuće eksploziju bijesa. Brojite do deset i dišite duboko prije nego se suočite sa problemom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info