Evo kojih 5 stvari muškarci odmah primijete kod žena!

0

A vjerovatno ćete se i iznenaditi.

Osmijeh


Mnogi muškarci se slažu da nema ničeg ljepšeg od nasmijane žene. Još ako se iza lijepih usana kriju i lijepi zubi, to je dobitna kombinacija. Jedno istraživanje pokazalo je da su muškarcima privlačnije žene bez šminke koje se osmjehuju, nego ozbiljne žene s tonom šminke. Dakle, drage dame, osmijeh na lice i cijeli svijet je vaš!

Odjeća


Mnoge žene su u zabludi kada misle da muškarci vole kratke suknjice i duboki dekolte. Istina, muškarci će se uvijek okrenuti za ženom koja je tako obučena, ali pored sebe ipak žele zagonetniju ženu. Muškarca će privući žena koja nije previše otkrivena i ona koja tek daje da on nasluti kako izgleda njeno tijelo. Ne zaboravite da muški rod voli element iznenađenja. Dakle, doza tajanstvenosti je uvijek privlačna.

Držanje


Držanje tijela puno govori o ženi. Ako ste pogrbljene, često gledate u pod i imate spuštena ramena, djelovaćete starije i umornije. S druge strane, ako hodate uspravno i držite visoko uzdignutu glavu, djelovaćete samopouzdanije, a poznato je da muškarci vole samopouzdane žene. Nije važno da li na nogama imate visoke potpetice ili patike, važno je da hodate sigurno i uspravno. Jer, samo takva žena djeluje kao da zna šta želi i privlači pažnju muškaraca. Osim toga, žene koje imaju pravo držanje izgledaju i vitkije.

Govor


Žene koje se preglasno smiju i koje piskavo govore, muškarcima nisu nimalo privlačne. To je potvrdilo i istraživanje koje je otkrilo da su muškarcima privlačnije žene koje govore tiše i dublje. Smatraju da su takvi glasovi senzualniji i privlačniji. Dakle, umjesto da se glasno kikoćete i pričate povišenim tonom, stišajte se i pokušajte da pričate dubljim tonom. To je takozvani zavodnički glas kojem muškarci prosto ne mogu da odole.

Samopouzdanje


Samopouzdanje je kada znate da ste posebni sa svim svojim manama i vrlinama. To su žene za koje će muškarci reći da imaju “ono nešto”. Samopouzdanje se ne stiče preko noći, ali moguće ga je pronaći. Samo je potrebno vrijeme. Ne zaboravite i to da su samopouzdanije žene, srećnije žene. A nema ništa privlačnije od srećne žene, zar ne?

Izvor: Stil

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info