4 stvari koje ginekolog ne smije da uradi na pregledu!

0

Ginekološki pregled definitivno nije na listi omiljenih stvari žena, kako fizički, tako i psihički. Mnogim ženama teško je da se opuste se u toj situaciji, a ponekad im u tome dodatno odmaže stav ili pristup njihovih ginekologa.

Kako vam ne bi dodatno otežali dovoljno tešku situaciju, ne dozvolite da ginekolog uradi ove četiri stvari.

Osuđivanje


Sa ginekolozima razgovaramo o jednom od najintimnijih dijelova tijela i života. Moramo da budemo iskreni tokom pregleda kako bi oni mogli lakše i brže da ustanove uzrok naših zdravstvenih problema, ali mnoge žene često nisu iskrene zbog straha da će ih njihovi ginekolozi osuđivati. Imajte na umu da je vaša dužnost iskrenost, a njihova – profesionalnost.

Ni u jednom trenutku ne smiju da vas osuđuju zbog bilo kojeg detalja iz vašeg seksualnog života. U obzir dolaze samo profesionalni savjeti koji će vam pomoći da bolje razumijete najintimniji dio svog tijela i sačuvate zdravlje.

Nametanje ličnih uverenja


Obvezali su se na čuvanje vašeg zdravlja i pružanje medicinske brige, ali nije u redu da vam na temelju sopstvenih uvjerenja govore šta smijete ili ne smijete da radite. Zapamtite, vaše tijelo je samo vaše.

Pogrdni komentari


Vaše tijelo ginekolog uopšte ne treba da komentariše, osim u svrhu medicinskog razgovora. Bilo kakav razgovor o izgledu vašeg tijela, koji nije vezan za vaše zdravlje, nije dozvoljen.

Pregled bez objašnjenja


Svaka žena zaslužuje da zna sve što njen doktor radi u datom trenutku. Upravo detaljna objašnjenja pomažu ženama da se opuste i ključ su što prijatnijeg i bezbolnijeg pregleda. Ukoliko su vaši ginekolozi “zaboravni” i ne govore vam šta rade, slobodno im postavljajte pitanja vezana za pregled.

Izvor: Stil

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info