7 znakova da vam je život upropastila osoba u koju najmanje sumnjate!

0

Naravno, postoji tako mnogo faktora zbog kojih vjerovatno ne živite život onako kako biste željeli, ali sljedećih sedam su presudni. Najbolje od svega je što to možete promijeniti. Ako se pronalazite u nečemu od sljedećeg – mijenjajte to što prije!

Krivite sve druge za svoje probleme


Prilično je tragikomično koliko malo krivite sebe za sopstvene greške. Umjesto da priznate kako je to bila samo vaša krivica, krivi su vam svi drugi zbog onoga što je krenulo po zlu ili se nije odigralo onako kako ste planirali. Odbijate da vjerujete kako ste sami pogriješili ili kako ste uradili nešto, a da je krivica samo vaša.

Fokusirate se na ono što bi moglo krenuti po zlu umjesto na ono što bi moglo biti dobro


Ovakav način razmišljanja prilično je poguban na više frontova. Formirate tamni oblak oko sebe koji ima ogroman uticaj i na živote ljudi koji vas okružuju. To je, zaista, očajan način ponašanja.

Postavili ste nevjerovatno visoka očekivanja


Nema ništa loše u postavljanju ciljeva i očekivanja, sve dok ih svaki put ne postavljate veoma visoko. Tada i završite, apsolutno svaki put, razočarani. Do sada je trebalo da shvatite kako ne ide sve baš uvijek po planu i samo zato što nešto ne ispunjava vaša očekivanja ne znači i da je nužno loše.

Uvijek ste skeptični prema svemu


Ispitivanje je sasvim u redu, ali ne do te mjere gdje postajete nevjerovatno sumnjičavi prema svemu. Teško je biti s nekim ko sve ispituje umjesto da uživa u životu i, s vremena na vrijeme, prihvati stvari onakvim kakve su.

U potpunosti se oslanjate na druge ljude


Ukoliko se svaki put oslanjate na druge ljude, sasvim je logično da će vas oni iznevjeriti skoro pa svaki put, jer im vi niste prioritet. Naučite kako da budete sami sebi najveći oslonac. To je odlična životna vještina.

Pokušavate da sve kontrolišete


I u tome ne uspijevate, jer većinu stvari u životu nemoguće je kontrolisati.

Samosažalijevate se


Kao da vas crni oblak svuda prati. Ne, jer već ste sada navikli da se samosažalijevate i da razmišljate kako je vama u životu najteže da su tmurne misli postale vaša realnost i ono ko ste. I, ovo podrazumijeva i to da uvijek svaljujete krivicu na druge, za sve vaše probleme.

Uvijek razmišljate na način: “Jadna ja”. Prestanite se fokusirati na loše i, za promjenu, počnite da cijenite dobro. Ne dozvolite lošim vremenima da prevagnu osjećaj dobrih vemena i situacija koje ste imali, ali i koje ćete imati u životu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info