m:agazin – Lakše planiranje godišnjeg odmora: godišnji u virtuelnoj realnosti?

0

TV emisija m:agazin će i ove subote, 22. jula, u 15 časova gledaocima prikazati uzbudljivi svijet nauke i tehnologije. Pred sam kraj treće sezone emisije i početak sezone godišnjih odmora, voditeljski par Vanja Partalo i Igor Kalaba, između ostalog, donose preporuke korisnih aplikacija koje će putovanja učiniti jeftinijim, organizovanijim i zabavnijim.

Jedna od njih je Skyscanner aplikacija za Android, koja nastoji da svojim korisnicima olakša proces pronalaska najboljih letova, po najnižoj mogućoj cijeni. Osim što prikazuje cijene od najvećih aviokompanija, Skyscanner omogućava i postavljanje cjenovnih upozorenja, kako bi promjene cijene bile vidljive i kako bi korisnici reagovali shodno tome.

Među temama o kojima će biti riječi u 42. izdanju emisije m:agazin, našla se i priča o virtuelnoj realnosti. Tako ćete imati priliku da naučite sve što ste željeli da znate o sve popularnijem VR-u, a niste imali koga da pitate. Osnove funkcionisanja ove tehnologije, vrste VR naočala, polja u kojima se virtuelna realnost najviše istražuje… sve na jednom mjestu.

Uz sve to, i ovaj put je m:agazin imao dobro društvo. U gostima je bio Dalibor Ritan, Country Manager kompanije Huawei u Bosni i Hercegovini, sa kojim smo razgovarali o uspjesima kompanije, najnovijem Huawei P10 smartfonu, kao i o popularnosti brenda Huawei kod nas.

Budite uz program Radio-televizije Republike Srpske i ove subote, i provedite 25 zabavnih, uzbudljivih i edukativnih minuta, koje će vam garantovano ugasiti žeđ za znanjem iz oblasti nauke i tehnologije.

Ukoliko ste propustili neko od izdanja m:agazina, možete ih pronaći na YouTube kanalu kompanije m:tel, a za sve ostale informacije, posjetite m:tel stranicu ili m:blog.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info