m:agazin – Noviteti na svjetskoj tehnološkoj sceni

0

Koji su noviteti na svjetskoj tehnološkoj sceni? Kakva naučna otkrića su na pomolu? Ljubitelji nauke i tehnologije će i ove subote, 8. jula, na programu RTRS-a, u okviru TV emisije m:agazin, imati priliku da se dobro zabave i informišu.

Među izdvojenim sadržajima u okviru 40. izdanja m:agazina, imaćete priliku da se upoznate sa neobičnim, ali izuzetno efikasnim uređajima. Jedan od takvih je i koncept pametnih roletni, koje funkcionišu uz pomoć solarne energije. U periodu najvećih vrućina poslužiće kao idealna zaštita, a ujedno i kao izvor električne energije za cijeli dom.

Gledaoce će dodatno iznenaditi i priča o spreju koji pretvara bilo koju površinu u ekran osjetljiv na dodir. Nova tehnologija nazvana je Electrick, a pokazala se kao koristan način za obavljanje niza interaktivnih radnji na različitim površinama i objektima koje su prethodno bile tek statične.

Ove i brojne druge zanimljivosti, razgovori, korisne preporuke, savjeti i aktuelnosti, očekuju vas u 25 minuta m:agazina, a propušteno možete da nadoknadite putem YouTube kanala kompanije m:tel, gdje se nalaze sva dosadašnja izdanja m:agazina. Za sve ostale informacije, posjetite m:tel stranicu ili m:tel blog.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info