Savjeti vrhunskih šminkera: 7 trikova šminkanja za mlađi izgled

0

Sama svrha šminkanja ima za cilj da ženi pomogne da se ona osjeća privlačnije, samopouzdanije te da istakne svoje najljepše karakteristike. Bez obzira na godine, svaka žena može, korištenjem odgovarajuće šminke i tehnike šminkanja, da izgleda mlađe i privlačnije. Donosimo mali vodič, a koji su odobrili vrhunski svjetski šminkeri.

Baza


Kod žena u zrelom dobu, poželjno je koristiti bazu koja blago reflektuje svjetlost. Ona popunjava bore svjetlucavim česticama i vizuelno ravna teksturu kože.

Puder


Najbolje je koristiti puder srednje gustine, kako bi se izbjegao efekat maske. Cilj je da se ten “izgladi”, usljed čega koža dobija baršunastu teksturu i dotjeran izgled te da se prekriju nepravilnosti.

Obrve


Lijep i precizan oblik obrva od ekstremnog je značaja, jer licu daje dobro očuvan izgled. Luk obrva i pravilno odabrana boja vizuelno otvaraju oči te daju licu svježinu. Bilo bi mudro da izbjegavate zasićne crne i sive nijanse, a poželjno da koristite tople i toplo-hladne sjenke, jer vam one daju mlađi izgled.

Linija trepavica


Uzmite oštru olovku i izvucite tanku crnu liniju u gornjem redu trepavica. Ne zaboravite da nije u pitanju ajlajner – ovo treba da bude tanka linija na trepavicama. Ona daje dubinu izgledu i gustinu trepavicama.

Sjenčenje i konturisanje


Nanesite sjenku na kapke. Na unutrašnje uglove očiju nanesite svjetliju sjenku, a onda malo intenzivniju (primjera radi: blijeda breskva, jorgovan, biserno ružičasta…). Naglasite spoljašnje uglove tamnijim sjenkama: boja tamne čokolade, ruma, zelenkasto-smeđa – sve su savršeno pogodne. Bolje je nanijeti tamne sjenke na donju trećinu kapka, kako one ne bi dodale godine vašem licu. I, ne zaboravite na konturisanje lica. Potrebno je posebno naglasiti jagodice i konturisati ih kako bi izgledale vizuelno manje.

Usne


Kako bi šminka na usnama duže trajala, koristite olovku za usne. Poželjno je da se usne popune bojom, a ne samo da se “označe” na ivicama. Ukoliko volite ombre stil (postepena pigmentacija), unutrašnje uglove usana popunite tamnijom olovkom. Ako preferirate mat usne, ne radite ništa nakon popunjavanja olovkom.

Finiš


Da bi se stvorio blistavi efekat, preko olovke nanesite karmin: prekrijte sredinu usana svjetlijom nijansom, a unutrašnje uglove tamnijom. Tako će se zadržati volumen usana i ombre efekat. Ako želite efekat vlažnih usana, možete nanijeti “mrvicu” sjaja za usne na sredinu usana.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info