Večeras: Mlad Mjesec u znaku Raka (i kako da to najbolje iskoristite)

0

Junski mladi Mjesec pada u vodeni i intuitivni znak Raka. Kada je u Raku, Mjesec se osjeća “kao kod kuće”, što ovom mladom Mjesecu, koji je ujedno u Super Mjesec, daje smirujući, restorativni i mirni efekat, ali ovdje postoje i druge energije, ispod površine, koje su u igri.

Ovaj Super mladi Mjesec usko je povezan sa onim kojeg smo imali u maju (tačnije, 25.05.). Iako ovaj nije tako snažan, ova dva lunarna ciklusa funkcionišu kao dio tima. Dva Super Mjeseca, jedan do drugog, ukazuju na nevjerovatne promjene, transformaciju i nove početke.

Veoma je vjerovatno da se između maja i juna energija u vašem životu činila drugačijom. Možda ste čak bili inspirisani da započnete nešto novo ili da otvorite novo poglavlje u vašem životu. Ovaj mladi Mjesec će, između ostalog, podsticati emocije koje ste imali priliku osjetiti u maju te će pomoći da stvari gledate jasnije. Bilo kakav nedovršen posao sada može biti riješen ili vam je put, koji je pred vama, sada mnogo jasniji.

Ovaj mladi Mjesec imaće i umirujući efekat. U stvari, provođenje vremena sa porodicom, opuštanje i “povlačenje ručne” biće veoma lako uraditi pod ovim lunarnim uticajem. Ipak, stvar koju treba da imate na umu tokom vladavine ovog mladog Mjeseca jeste da se ne nađete u začaranom krugu pretjeranog analiziranja stvari i situacija i razmišljanja o njima. Kada se to desi, sasvim je lako postati nerzozan i anksiozan, a samim tim i dovesti se do visokog nivoa stresa. Ako se ovo ipak desi, pokušajte da smirite svoj um i da pratite svoje srce. Ovo ne samo da će vam pomoći da smanjite nivo anksioznosti već i da se uskladite sa svojim emocijama i mislima.

Junski mladi Mjesec će vas ohrabriti da ispoljite dublje, skrivene emocije i da se izrazite ukoliko postoji nešto što nekome želite reći. Zapravo, ukoliko ste potiskivali određene emocije i razmišljanja, o nekome ili nečemu, ovaj mladi Mjesec može vam dati hrabrosti da konačno preduzmete akcije po tom pitanju. Emocije mogu biti na vrhuncu tokom ovog perioda te možete imati osjećaj kako vam je energija “raštrkana” svuda oko vas. Ukoliko se ovo desi, pokušajte se fokusirati na pronalaženje mira i budite blagi prema sebi.

Dobrota je uvijek dobar lijek pa budite dobri prema drugima, ali i prema sebi. Dozvolite sebi da odvojite malo vremena samo za sebe i da napunite baterije ako je to potrebno. Slušajte svoje srce i vjerujte mu, jer će vas ono sigurno usmjeriti u pravom pravcu.

Junski solisticij desio se svega par dana prije mladog Mjeseca. Ova kombinacija sunčeve i lunarne energije pojačaće osjećaj novih početaka te će nas ohrabriti sa se pozabavimo svojim životima na malo drugačiji način.

Vrijeme je da se naprave određene promjene i vrijeme je da pratite svoje snove i želje. Prošlo je pola godine, a ako niste tamo gdje želite da budete, sada je vrijeme da se pomjerite, hrabro i brzo. Nastavite da pratite svoje srce i uvijek ćete biti na dobrom putu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info