Vrelo ljeto: Evo bez čega ne možete na more!

0

Kao i svakog ljeta, tako i ovog, visoke temperature idealne su za odlazak na more. S druge strane, pored mora postoje i druge alternative, a kao što su bazeni, rijeke ili jezera.

Za kvalitetno provedeno vrijeme na suncu i u vodi, potrebno je da se adekvatno pripremite. Tropic je i ove godine za vas spremio širok asortiman za ljeto.

Žene većinom dugo planiraju kako provesti ljeto, a sve počinje kupovinom kupaćeg kostima, kreme za sunčanje, šešira i još mnogo sitnica. Za sve to je potrebna torba u koju ćete moći staviti i više nego što vam je potrebno. Iako je ponuda torbi za plažu u tržnim centrima velika, ipak se ne možete odlučiti koju izabrati ili jednostavno ne znate koliko velika treba biti?

Torbu je važno kupiti onda kada već znate gdje ćete provesti odmor. Ukoliko odlazite na bazen, jezero ili rijeku, potrebno je da ponesete više hrane i pića te vam je potrebnija i veća torba. Ako imate djecu, savjetujemo vam da kupite model koji je od nepromočivog materijala, kako sama torba i stvari u njoj ne bi bile mokre jednom kada dođu u kontakt s vodom. Većina smatra da torbu za plažu nije potrebno kombinovati uz kupaći. Bitno je da stvari uspijete spakovati, a ako niste ljubitelji torbe, možete nabaviti i ruksak.

Roditelji sa djecom dosta vremena provode igrajući se u pijesku. Tropic je i za tu priliku spremio razne setove igračaka za pijesak. Mališani takođe dosta koriste mišiće, prsluke ili šlaufe. Posebno ćete ih obradovati ukoliko nabavite pištolj na vodu ili gumeni čamac.

Pored djece i odrasli uživaju u igri. Najčešće je riječ o odbojci na pijesku ili u vodi. Za tu priliku, ne morate imati odbojkašku loptu, dovoljna će vam biti lopta za plažu.

Ukoliko se ne želite sunčati tako što ćete ležati na ležaljkama, uvijek vam preostaju asura ili peškir. Peškir ne mora da služi samo za brisanje, a djeci su posebno zanimljivi oni sa raznim likovima iz crtanih filmova.

Na visokim temperaturama, važno je da pijete dosta tečnosti. Za tu priliku vam preporučujemo rashladnu torbu za flašu, kako bi voda dugo ostala svježa. Ona vam ne mora služiti isključivo za vodu, dobra je i za hranu.

Nekima je ronjenje prva asocijacija na ljeto i vodu. Ukoliko do sada niste nabavili opremu, još nije kasno da u Tropic centrima potražite masku za disanje i disalicu, peraje i naočale za ronjenje. Kod izbora maske treba obratiti pažnju da maska dobro prjianja uz lice, da ne dođe do propuštanja vode tokom ronjenja. Disalica ne smije biti ni predugačka, a ni prekratka. Kod odabira peraja treba znati da tvrda i duga zahtijevaju veću snagu ronioca. Važno je da peraja dobro pristaju na nogu te da ne žuljaju.Prilikom odabira naočala, bitno je da one ne puštaju vodu i da su vam udobne.

Za ljeto je potrebno pripremiti i adekvatnu obuću. To su obično razne vrste sandala i papuča. Dosta ljudi se odlučuje za one koje mogu poslužiti i za boravak u vodi, ne samo na suvom. Najvažnije je da su udobne.

Ako još uvijek nemate plan gdje provesti ljeto, prepustite se manifestacijama koje se održavaju u vašem gradu tokom vrelih dana. Tako Banjalučani na raspolaganju imaju “Ljeto na Vrbasu”, a koje se održava tokom jula. Naravno, ne treba zaboraviti ni na to da je rekreacija veoma bitna i tokom ljeta, a mi vam preporučujemo da to uradite na otvorenom. Jedan od najzabavnijih vidova rekreacije svakako je Tropic Fitness Ljeto, kojem možete prisustvovati svakog radnog dana, od 19:00 (sve do 09. jula), u parku Mladen Stojanović u Banjaluci.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info